Hlavní obsah

Nový šéf českého fotbalu se bude radit s Nedvědem. A za Rošického stadion chce utržit stamiliony

Hrozí opravdu českému fotbalu nucená správa od FIFA či UEFA a kdo bude v nové sportovní radě? Rozhovor s Martinem Malíkem, novým předsedou FAČR.Video: Luděk Mádl

 

Reklama

Martin Malík, předseda Fotbalové asociace ČR, sestavuje sportovní radu, chce v ní mít i zkušené reprezentanty.

Článek

Martin Malík, který od prosince vykonává funkci předsedy Fotbalové asociace ČR, má za sebou minulost policisty a obchodníka. I proto se chce o ryze fotbalových, sportovních záležitostech radit s nezpochybnitelnými autoritami v tomto oboru.

„Už máme domluvenou i schůzku s Pavlem Nedvědem,“ prozradil Malík v rozhovoru pro Seznam, že se v Turíně setká s českou fotbalovou legendou, která v současnosti zastává roli viceprezidenta Juventusu.

Malík připouští, že právě pracovní vytížení v Itálii asi Nedvědovi neumožní stát se členem sportovní rady, tedy nového poradního orgánu, jenž má na Fotbalové asociaci ČR řešit problematiku nejen dospělé reprezentace. Předseda konkrétně zmínil, že jedním z rádců či oponentů trenéra A týmu Karla Jarolíma bude i kouč výběru do 21 let Vítězslav Lavička. Ale počítá se i s účastí bývalých hvězd národního týmu.

Předseda Malík hovořil také o vizi prodat Stadion Evžena Rošického na Strahově. Kvůli řadě komplikací však nepočítá s tím, že by se Fotbalové asociaci ČR mělo podařit zobchodovat ho už v průběhu roku 2018, také o ceně nemovitosti má zatím jen rámcovou představu: „Předpokládejme, že půjde o sumu v řádu stamilionů korun. Ale posudek, který jsme si k této problematice nechali vypracovat, ještě není hotov.“

Z čeho Martin Malík žije, když fotbalové předpisy zakazují, aby plat či odměny dostávali volení funkcionáři včetně předsedy? O čem se jednou za měsíc baví se svým předchůdcem Miroslavem Peltou? Jak se vyvíjí válka mezi českou a moravskou fotbalovou komorou? Chce si český místopředseda Roman Berbr uzurpovat ještě větší podíl fotbalové moci? Nevadí předsedu Malíkovi, že většina delegátů hlasuje na valné hromadě až podle toho, zda zrovna ruku zdvihne, či nezdvihne právě Berbr? Hrozí opravdu českému fotbalu nucená správa od FIFA či UEFA? Odpovědi na tyto otázky najdete ve videu nad textem.

Reklama

Doporučované