Hlavní obsah

Nový šéf ČSSD? Brněnská buňka by v čele strany chtěla exprimátora Onderku

Roman Onderka je bývalým primátorem Brna a nově zvoleným poslancem.Video: Lukáš Marek

 

Reklama

Nově zvoleného poslance a bývalého primátora Brna Romana Onderku vyzvali jeho kolegové z jihu Moravy, aby kandidoval do úzkého vedení strany. Jestli bude usilovat rovnou o post předsedy, zatím Onderka nepotvrdil.

Článek

Brněnská ČSSD vyzvala nově zvoleného poslance a bývalého primátora Brna Romana Onderku, aby kandidoval do úzkého vedení strany. Řekl to první místopředseda brněnské ČSSD Jiří Oliva. Onderka uvedl, že se zatím k této otázce nevyjádří. Podle Olivy by mohl být i předsedou, to však Onderka zatím nezvažoval.

Na výzvě ke kandidatuře Onderky se usnesl městský výkonný výbor. Oliva však uvedl, že to není nominace, které se budou řešit později. „Sjezd bude 18. února. Do té doby nás čekají nominační konference, okresní i krajské, kde se budeme kromě volby delegátů zabývat i nominacemi,“ uvedl Oliva.

Netajil se však tím, že by podle něj Onderka mohl být i předsedou strany. „Zatím ale nevíme jeho oficiální stanovisko, na kterou pozici, aby kandidaturu zvážil. Necháváme to na něm,“ dodal Oliva.

Onderka napsal ČTK, že si váží rozhodnutí městské konference, jež mu dala silnou podporu a důvěru. „Výzvu svých kolegů beru vážně. Zatím ale nic nepotvrzuji ani nevyvracím. Jednoznačně se zatím k této otázce nevyjádřím,“ uvedl Onderka.

Už dříve řekl, že zatím nezvažoval kandidaturu na předsedu, zároveň však řekl, že nevylučuje nic.

Reklama

Doporučované