Hlavní obsah

Nový šéftrenér biatlonistů se hledá i v cizině, Rybář se svazem jedná o nové pozici

Prezident svazu biatlonistů Jiří Hamza o hledání nového šéftrenéra biatlonistů i odchodu Ondřeje Rybáře.Video: Josef Mačí, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jeden ze strůjců úspěchu českého biatlonu Ondřej Rybář končí v pozici šéftrenéra reprezentace. Český svaz biatlonu se změnou počítá a nevylučuje ani angažování zahraničního trenéra.

Článek

Dosavadní šéftrenér českých biatlonistů Ondřej Rybář oznámil svůj konec překvapivě na tiskové konferenci při setkání sportovců Olympu s ministrem vnitra v demisi Lubomírem Metnarem. Český svaz biatlonu (ČSB) o jeho rozhodnutí dopředu věděl, informaci chtěl ale zveřejnit až ve chvíli, kdy bude znát jméno nástupce.

„S Ondrou jsme se dohodli, že v pozici šéftrenéra skončí. O nástupci zatím jednáme. V realizačním týmu nastanou změny a nevylučujeme ani to, že přijdou lidé ze zahraničí a že tedy nepůjdeme ryze českou cestou,” přibližuje změny v trenérském složení prezident ČSB Jiří Hamza.

Rybář trénoval od roku 2006 ženy, o tři roky později přešel k mužům, aby se v roce 2014 stal šéftrenérem reprezentace. Český biatlon ale neopouští, se svazem jedná o nové pozici.

„Svaz Ondrovi nabídl pozici sportovního ředitele a metodika, takže si myslím, že v našich strukturách zůstane jako jeden z nejvýše postavených lidí. Vytváříme spolu ruku v ruce realizační tým pro další sezonu,” dodal Hamza.

S Rybářem v čele vybojovali čeští biatlonisté pět medailí na olympiádě v Soči před čtyřmi lety a z letošních her v Pchjongčchangu přivezli další dva cenné kovy. Gabriela Koukalová získala navíc titul mistryně světa a ovládla i celkové pořadí Světového poháru.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované