Hlavní obsah

Nový skatepark chce Uherské Hradiště otevřít letos v létě

Foto: Pixabay.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Nový skatepark chce Uherské Hradiště otevřít letos v létě. Moderní sportoviště vzniká ve venkovním areálu akvaparku, práce zatím postupují podle plánu. Se zahájením zkušebního provozu se počítá na začátek prázdnin.

Článek

Přípravy na výstavbu skateparku začaly loni v červenci. Podle místostarosty Jaroslava Zatloukala (ODS) se začalo odstraněním původního pískového hřiště a přípravou staveniště. „Od letošního února do konce dubna pak bude pokračovat dokončení zemních prací ze strany ulice Sportovní, v případě příznivých klimatických podmínek dojde k betonáži bazénové části. V jarních měsících by se potom betonovaly zpevněné plochy, provedla by se montáž oplocení, osvětlení skateparku a terénní úpravy,“ uvedl Zatloukal.

V červenci by město chtělo spustit zkušební provoz, který potrvá až do konce září. Skatepark nebude sloužit pouze k jízdě na skateboardu, podle zástupců města půjde o multifunkční zařízení umožňující provozování dalších sportů a volnočasových aktivit. Kromě skateboardingu si v něm lidé budou moci zajezdit na koloběžkách, BMX kolech nebo in-line bruslích.

Skatepark bude tvořit takzvaná streetová část a dominantní bazénová část, počítá se i se sjezdy, zídkami, lavičkami a bezpečnostním zábradlím. Součástí stavby bude i oplocení, dešťová kanalizace, rozvody veřejného osvětlení a nízkého napětí, terénní úpravy a doplnění potřebným mobiliářem, tedy lavičkami, koši, stojany na kola nebo navigačním panelem.

Skatepark včetně přípravných prací přijde na 8,8 milionu korun, polovinu nákladů pokryje dotace Ministerstva pro místní rozvoj. Pokud se nestane nic neočekávaného, počítá se se zahájením zkušebního provozu skateparku začátkem letních prázdnin.

Podle starosty Stanislava Blahy (ODS) město pokračuje nejen s výstavbou skateparku, ale pracuje například i na vylepšení parkování ve Štěpnicích. „Začaly práce na zateplení bytových domů 879 a 880 na třídě Maršála Malinovského a připravujeme projekty k vybudování tří zastávek MHD, na Sokolovské, v Rybárnách a na Moravním náměstí,“ doplnil Blaha. Schválený rozpočet města na letošní rok počítá s investicemi za 179,2 milionu korun.

Reklama

Doporučované