Hlavní obsah

„Nový Top Gear" sklízí nadšené recenze, Češi si na něj musí počkat

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Jak se chystala The Grand Tour: Připomeňte si dokonalý trailer na nový Clarksonův pořad.

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
 

Reklama

Populární trojice Clarkson, Hammond, May ukázala světu první kus velmi nákladného spektáklu The Grand Show.

Článek

Včera večer byla odvysílána premiéra nového pořadu Jeremyho Clarksona The Grand Tour. Ten mohli diváci zhlédnout na placené službě Amazon Prime. Fanoušci starého Top Gearu si přišli na své.

Kritici totiž nešetřili chválou. Například podle Bena Travise z The Evening Standard se jedná o neskutečně krásnou show. Travis uvedl: „The Grand Tour je v podstatě Top Gear s financemi Amazonu, rozdíl je tedy okamžitě viditelný. První epizoda je skvělý start, BBC může na pokus o obnovení Top Gearu zapomenout."

Kritici vychvalují produkci, kvalitu kamer a široké záběry. I obsazení sklidilo ovoce. Vedle Clarksona jsou v čele seriálu Richard Hammond a James May. Podle kritika z Guardianu Sama Wollastona jsou to právě oni, kdo seriálu dávají jeho charakter. Dodává: „Fanoušci starého Top Gearu budou spokojeni." K tomu se přiklání i Tom Eames z Digital Spy: „Opětné spojení Clarksona, Hammonda a Maye je bláznivé, ale stálo za to čekání (a peníze). Jsou to přesně všechny ty věci, které jsme milovali na jejich staré show, ale větší a jasnější."

Další z kritiků, Dan Wootton z The Sun dal seriálu pět hvězdiček ve svém hodnocení. „Vyhazov Clarksona z BBC byl tou nejlepší věcí, co se jemu a světu aut v televizi mohla přihodit."

První epizoda se odehrává v Kalifornii. Diváci se v ní mohou pokochat McLarenem P1, Porschem 918 Spyder a Ferrarim LaFerrari.

Na další epizodu se diváci můžou těšit zase za týden. Prozatím tuto novinku ale mohou sledovat pouze fanoušci z Ameriky, Velké Británie, Německa a Japonska. Společnost Amazon však ohlásila, že celosvětově bude The Grand Show k mání už od prosince.

Amazon na seriálu nešetřil, na prvních 12 epizod dal v přepočtu pět miliard korun. To se ale podle těchto ohlasů zatím vyplatilo.

Celkově Amazon odsouhlasil 36 epizod, které poběží po dobu tří let.

Reklama

Doporučované