Hlavní obsah

Nový trailer osmého dílu Star Wars naznačil osud princezny Leiy

Podívejte se na trailer k novému dílu Star WarsVideo: AP

 

Reklama

Zemře v dalším díle princezna Leia, matka Kylo Rena?

Článek

Nejnovější trailer k osmému dílu Star Wars nabízí více otázek než odpovědí. Tou hlavní je, jaký bude osud princezny Leiy?

Objevuje se v něm pasáž, ve které na sebe pravděpodobně hledí Kylo Ren a princezna Leia, jeho matka. Následuje záběr na červené tlačítko spouště ve stíhačce. Opravdu je vyústěním této dramatické sekvence smrt generálky Odboje? Symbolika by byla silná i z pohledu Prvního řádu, protože samotná princezna Leia je schopna cítit Sílu.

Nasvědčoval by tomu mimo jiné fakt, že v minulém díle Ren zavraždil svého otce a neustále bojuje s cestou Prvního řádu, na kterou se vydal. Z praktického pohledu této možnosti nahrává i loňské úmrtí Carrie Fisher, která princeznu Leiu hrála.

Prezidentka Lucasfilm Kathleen Kennedyová se nechala slyšet, že jí Fischer po dotočení předchozí epizody řekla, že by na popředí epizody IX vypadala dobře. V centru epizody VIII je Ren, ovšem shodou nešťastných událostí zůstane přání s IX. epizodou nenaplněno. Fanouškům bylo řečeno, že do IX. epizody nebude princezna Leia digitálně přidána.

Reklama

Související témata:

Doporučované