Hlavní obsah

Nový umělec vepř Pigcasso, domy v Sardinii za jedno euro a komplikace dopravy kvůli mufloní rodince v pražské Krči

Den očima Dominiky Novákové.

 

Reklama

Co nejvíce zaujalo Dominiku Novákovou 2. února? Podívejte se na její výběr.

Článek

V Jihoafrické republice se zrodil nový umělec. Je jím malující vepř a jmenuje se Pigcasso. Ceny jeho děl šplhají až na desetitisíce korun. A tak se možná brzy jeho obrazy objeví i v uměleckých galeriích v Paříži nebo New Yorku.

Nevíte, co s eury, která vám zbyla po dovolené? V prosluněné Sardinii nabízí za jedno euro domy. Malé městečko Ollolai se potýká s vylidňováním. Podmínkou koupě domu za pouhé euro ale je, aby se noví majitelé do tří let postarali o rekonstrukci.

V Praze zatím závěje nehrozí. Na pražských silnicích ale můžete potkat jiné dopravní komplikace. Třeba mufloní rodinku, která se rozhodla přejít frekventovanou silnici v pražské čtvrti Krč.

Do České republiky konečně přichází zimní počasí. Teploty v následujícím týdnu nevyšplhají nad bod mrazu. V noci může být až -15 stupňů Celsia.

Kanadská hymna bude genderově neutrální. Na sedmnáctý pokus se kanadským feministkám podařilo prosadit změnu textu. Zmizí tak slova opěvující „syny země”, místo nich budou Kanaďané zpívat o „všech z nás“.

Reklama

Doporučované