Hlavní obsah

Stahujete nelegálně písničky z internetu? Tady je nový žebříček deseti interpretů, kteří by mohli zavirovat váš počítač

10 interpretů, jejichž písněmi si zavirujete počítač.

 

Reklama

Kalifornská antvirová firma McAfee opět sestavila žebříček nejnebezpečnějších jmen známých osobností z hlediska počítačové bezpečnosti.

Článek

Nejnebezpečnější celebritou internetu je Avril Lavigne, tvrdí to alespoň výrobce bezpečnostního softwaru společnost McAfee.

Pokud totiž uživatel hledá na internetu a do vyhledávače zadá heslo „Avril Lavigne”, razantně se zvyšuje riziko zavirování počítače nebo mobilu.

Se jménem francouzsko-kanadské zpěvačky totiž poskočí šance, že si uživatel do počítače zanese škodlivý software, o víc než 14 procent. A ještě horší je to po zadání řetězce slov „Avril Lavigne free mp3” - v takovém případě odkazuje na nebezpečné weby dokonce každý pátý výsledek.

Druhou nejrizikovější populární osobností je pro uživatele internetu americký zpěvák Bruno Mars. Ten představuje hrozbu u víc než 13 procent vyhledaných odkazů.

Beyoncé, Justin Bieber i další

Firma McAfee sestavuje žebříček každý rok a letos skončily v první desítce pouze osobnosti ze světa populární hudby.

  1. Avril Lavigne
  2. Bruno Mars
  3. Carly Rae Jepsen
  4. Zayn Malik
  5. Celine Dion
  6. Calvin Harris
  7. Justin Bieber
  8. Puff Daddy
  9. Katy Perry
  10. Beyoncé

Společnost McAfee to vysvětluje výrazným růstem hudebního trhu v loňském roce. Když umělci vyrážejí na turné a vydávají nová alba a písně, roste poptávka po nových informacích, tvrdí firma.

Toho využívají útočníci, kteří za fanouškovskými weby, stránkami s informacemi o interpretech nebo za odkazy na stažení jejich písniček schovávají škodlivý software.

Není ale jasné, proč je na prvním místě žebříčku právě Lavigne, která své zatím poslední album vydala před čtyřmi lety.

V první desítce celebrit přitahujících viry se umístili také Carly Rae Jepsen, Zayn Malik, Celine Dion, Calvin Harris, Justin Bieber, Puff Daddy, Katy Perry a Beyoncé.

Kalifornská firma sestavila žebříček nejnebezpečnějších jmen známých osobností z hlediska počítačové bezpečnosti už pojedenácté.

Reklama

Související témata:
Avril Lavigne

Doporučované