Hlavní obsah

Novým kandidátem na prezidenta je Vratislav Kulhánek, má podporu 23 poslanců

Reportérka Pavlína Kosová mluvila o prezidentských volbách a o kandidatuře Vratislava Kulhánka.

 

Reklama

Mezi účastníky prezidentských voleb v lednu 2018 se zařadí i bývalý šéf mladoboleslavské automobilky Škoda Auto Vratislav Kulhánek. K dispozici má 23 podpisů poslanců a 35 000 podpisů voličů.

Článek

Na tiskové konferenci to řekl předseda obnovené ODA Pavel Sehnal, který Kulhánkovi kandidaturu platí. Kulhánek ČTK řekl, že Ministerstvu vnitra předal kandidátní listinu podepsanou 20 poslanci, v záloze má připraveny další tři podpisy. Podpořili ho prý poslanci z pěti až šesti stran.

Zatím není jasné, kteří poslanci konkrétně se rozhodli Kulhánka podpořit. „K jejich odtajnění dojde až po volbách. Asi nechtějí, aby jejich rozhodnutí ovlivnilo výsledek,” řekla v rozhovoru reportérka Seznam Zprávy Pavlína Kosová.

„Mám signály, že se další poslanci k tomu připojí, byť to není nezbytně nutné, protože já si myslím, že i ta politická podpora hraje poměrně důležitou roli,” poznamenal Kulhánek. Do konce října by také chtěl sehnat 50 000 voličských podpisů.

Nový kandidát také spustil netradiční kampaň - a to hru o novou škodovku. „Člověk, který se podepíše na arch a podpoří ho do prezidentské volby, tak může auto vyhrát,” vysvětlila reportérka Pavlína Kosová.

Uchazeči o účast v lednových prezidentských volbách se musí prokázat podpisy 50 000 občanů, deseti senátorů nebo 20 poslanců.

Pokud by byl Kulhánek zvolen, chtěl by, aby Česká republika hrála v Evropské unii důraznější roli. EU podle něj dělá chyby, ale účast v ní považuje za nejlepší variantu. Byl by pro zahájení příprav na zavedení eura, neuděloval by milosti a omezil by počet lidí oceněných státním vyznamenáním.

Do 17. listopadu musí být odevzdané všechny kandidátní listiny. K volbám půjdeme 12. a 13. ledna.

Reklama

Související témata:

Doporučované