Hlavní obsah

Nůžky, hlavička a rána pod víko. Baroš řádil jako zamlada, na internetu ho chválí i Jágr

Podívejte se na rozhovor s trenérem Baníku Ostrava Bohumilem Páníkem, mimo jiné o Milanu Barošovi.Video: Adam Sušovský

 

Reklama

Milan Baroš v 36 letech dotáhl Baník Ostrava hattrickem k vítězství 3:0 nad Příbramí.

Článek

Sestřelil ligového nováčka, byl při chuti jako zamlada. Fotbalový útočník Milan Baroš se trefil nůžkami, hlavou i ránou pod horní tyč. A naprosto fantastickým výkonem strhl jako kapitán svůj Baník k přesvědčivému vítězství 3:0 nad Příbramí.

Baroš, který už v minulé sezoně plánoval ukončit kariéru, v necelých sedmatřiceti letech odehrál celý zápas. V úmorném vedru, teploměr v Ostravě ukazoval 33 stupňů ve stínu, odmítl střídat, protože fyzické problémy měli v zápase jeho mnohem mladší spoluhráči.

„Trenér mi říkal, ať se nahoře šetřím, protože potřebuje prostřídat vzadu mladé kluky, kteří měli křeče,“ řekl Baroš.

Někdejší reprezentační útočník a hvězda Liverpoolu, Lyonu nebo Galatasaraye Istanbul si za to vysloužila obdiv i na sociálních sítích. „Je to borec,“ napsal na Instagram například hokejista Jaromír Jágr.

Foto: Jaromír Jágr / Instagram, Seznam Zprávy

Je to borec, napsal Jaromír Jágr k výkonu Milana Baroše, který v necelých sedmatřiceti letech a úmorném vedru nasázel ve Fortuna:Lize hattrick Příbrami.

„Kdo řekne, že hattrick po něj nic neznamená, tak kecá. Samozřejmě je to speciální dát tři góly, obzvlášť před našimi fanoušky, jsem šťastný,“ řekl Baroš, který Příbrami stihl nasázet hattrick za pouhých 51 minut.

Přidat mohl i další góly, několik šancí ale nevyřešil správně. Už v prvním poločase se navíc domácí po zákroku na něj dožadovali odpískání pokutového kopu.

Baroš se stal prvním autorem hattricku v letošní sezoně Fortuna:Ligy. Tři branky v jednom zápase vstřelil poprvé po pěti a půl letech. A stal se teprve čtvrtým nejstarším fotbalistou, který v posledních šedesáti letech dokázal v nejvyšší české soutěži hattrick nastřílet.

„Samozřejmě, že když mi za tři měsíce bude sedmatřicet, tak ta rychlost, která mě zdobila na Euru v Portugalsku, už bohužel není. Proto je jasné, že styl hry musím trochu změnit. Kluci na mě dobře makají, dávají mi balony, já se je snažím uhrát, dostat je do koncovky a pomoct nějakými góly. Dneska se mi to povedlo,“ usmíval se Baroš po utkání, v němž díky hattricku poskočil v Klubu ligových kanonýrů na 26. místo před Vratislava Lokvence.

O úloze i vytížení Milana Baroše, jenž před sezonou zvažoval konec kariéry, hovořil v rozhovoru pro Seznam.cz v minulém týdnu i trenér Baníku Bohumil Páník.

„Baroš je náš vůdce, bojovník a soubojář, který ukazuje, jak se má mužstvo chovat. Vedle něj nikdo necouvne ze soubojů. Na tom byl Baník vždycky postavený,“ řekl Páník s tím, že si je vědom, jak těžce Baroš ve svém věku ligovou zátěž zvládá. Kapitán Baníku má díky tomu právo na úlevy, zpravidla s týmem trénuje jen tři dny v týdnu.

Přesto Baroš v úvodních třech kolech ligy nevynechal na trávníku prakticky žádnou minutu. Střídal jen v úvodním kole, to ale hřiště při vítězství 1:0 nad Jabloncem opouštěl až v 91. minutě.

Celý rozhovor s Bohumilem Páníkem nejen o Milanu Barošovi si můžete pustit ve videu nahoře.

Reklama

Související témata:

Doporučované