Hlavní obsah

Jak trest UEFA proškolí Manchester City a proč Matěj Vydra slaví jenom zřídka

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Matěj Vydra se po čase zase dostal k šanci – a využil ji.

Reklama

Článek

Jaké následky může mít vyloučení Manchesteru City z Ligy mistrů? A oživí víkendová branka kariéru Matěje Vydry v Premier League? V dalším pokračování „Angličana“ na to hledali odpovědi Jaromír Bosák, Karel Häring a Luděk Mádl. Poslechněte si je.

Vedení UEFA došla trpělivost a dala Manchesteru City na vědomí, že pravidla o Financial Fair Play opravdu nejsou vydaná pro legraci nebo proto, aby je někdo s pobaveným úsměvem obcházel jako pejsek patník.

Pokuta 30 milionů eur by Manchester City nezruinovala, zato druhá část v pátek vyhlášeného trestu, tedy dvouletý zákaz startu v Lize mistrů, to už je ale úplně jiná rovina příběhu.

„Bude vyvíjen velký tlak na to, aby Mezinárodní sportovní arbitráž rozhodla o odvolání Manchesteru City co nejdříve. Aby všichni definitivně věděli, na čem pro příští sezonu opravdu jsou,“ poznamenal Karel Häring v Angličanovi.

Debata se vedla o tom, kam by mohly vést další kroky trenéra Pepa Guardioly či hvězd Manchesteru City, pokud by klub skutečně přišel o starty v nejblyštivější evropské soutěži. Stejně tak o tom, jestli verdikt UEFA zasáhne atmosféru v kabině v průběhu rozehrané ligové sezony.

Příjemné téma k debatě nabídla trefa Matěje Vydry v dresu Burnley. Karel Häring vysvětlil, proč se v klubovém dresu objevuje zřídkakdy a co to znamená pro reprezentaci.

Řeč přišla i na to, proč jsou najednou týmy klasické nejsilnější TOP 6 v řadě případů zranitelnější a proč se mezi ně dokázala vklínit i konkurence, která by neměla mít srovnatelný potenciál. A Luděk Mádl nastínil, proč je podle něj Arsenal průběžně až desátý a proč to nemusí být jen otázka právě probíhající sezony.

Poslechněte si celý pořad v přehrávači nahoře.

Angličan

Fotbalový pořad Jiřího Hoška (@hosekj) a jeho přátel, výhradně o Premier League. S pravidelnými hosty Luďkem Mádlem, Karlem Häringem, Jaromírem Bosákem nebo Jindřichem Šídlem.

Od fanoušků, kteří si bez anglické ligy nedovedou představit víkend, pro fanoušky. Pozor, ve studiu se za žádných okolností nesmí sejít dva fans stejného klubu!

Každé pondělí exkluzivně na Seznam Zprávách v sekci Audio.

Také rádi posloucháte? Napište nám své postřehy, připomínky nebo tipy na mail audio@firma.seznam.cz.

Reklama

Doporučované