Hlavní obsah

O Dernerovou se po zrušených volbách hlásí ANO. Mám sedm nabídek, říká senátorka

Alena Dernerová, jejíž volební vítězství zrušil soud, bude znovu kandidovat, ale ne už za hnutí Severočeši.cz.

Reklama

Článek

Lékařka Alena Dernerová, která sice jasně vyhrála volby do Senátu ve volebním obvodu Most, ale soud to ve čtvrtek anuloval, bude v opakovaném hlasování opět kandidovat, ale už za jinou politickou stranu nebo hnutí.

Seznamu Alena Dernerová řekla, že během jediného dne dostala až sedm nabídek, aby právě za tu kterou stranu či hnutí znovu kandidovala.

„Včera mi přišly nějaké nabídky a dneska další,“ řekla Dernerová.

Ví už, že kandidovat nebude za hnutí Severočeši.cz, protože právě dlouhodobé a stále nevyřešené vnitřní spory ke zrušení jejího volebního vítězství vedly. Soud totiž uznal, že nebyla právoplatnou kandidátkou, protože není jasné, kdo oficiálně může za Severočechy.cz jednat.

ČTĚTE VÍCE:

Senátní volby na Mostecku se budou opakovat, kvůli vítězce je zrušil soud

O Alenu Dernerovou má zájem například hnutí ANO Andreje Babiše, do jehož senátorského klubu patřila. ANO ji zároveň nominovalo i do správní rady největší tuzemské zdravotní pojišťovny VZP.

„Je logické, že když je v našem senátním klubu, že s ní chceme dál spolupracovat a ve volbách ji podporovat,“ řekl mluvčí ANO Vladimír Vořechovský s tím, že se kvůli tomu ještě s Dernerovou potká šéf poslanců Jaroslav Faltýnek a budou řešit další detaily.

Sama lékařka po volbách řekla, že se sice v klubu ANO cítila lidsky dobře, ale nesouhlasí s některými zdravotnickými zákony, které ANO prosazuje. „Pro ty bych nemohla hlasovat," uvedla.

Za koho bude kandidovat, chce Alena Dernerová říci už příští týden.

„Nebudu otálet s rozhodováním. Během příštího týdne padne můj verdikt,“ uvedla lékařka, která v říjnu obhajovala senátorský mandát.

Aby už do opakovaných voleb nešla za hnutí Severočeši.cz, prý doporučil Dernerové sám poslanec Bronislav Schwarz, který vystupuje jako předseda hnutí. „Ta situace se může znovu opakovat. Já to riziko již nechci podstoupit,“ řekla Dernerová.

Vedle Dernerové se senátních voleb na Mostecku chce účastnit i bývalý hokejista Jiří Šlégr, kterého lékařka ve druhém kole jednoznačně porazila.

Reklama

Doporučované