Hlavní obsah

O druhý průmyslový park v Chebu je zájem, město ale zatím čeká

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Cheb zatím odmítá nabídky na vstup investorů do připravovaného Průmyslového parku II.

Článek

„Do strategické průmyslové zóny chce přilákat silného investora, který přitáhne do města kvalifikované pracovní síly,“ řekl starosta Antonín Jalovec.

„V poslední době se nám tu objevili asi tři zájemci o investici do Průmyslového parku II. Bohužel, ani s jedním z nich jsme se nedomluvili na další spolupráci, a to hlavně proto, že nesplňovali důležitá kritéria, která pro park chceme. Tím nejdůležitějším je, aby to byl velký strategický investor, který bude generovat především kvalifikovaná pracovní místa. A zatím zájemci nabízeli projekty, které byly relativně malé nebo šlo o projekty, které nabízely hlavně dělnická nebo i nekvalifikovaná pracovní místa,“ řekl Jalovec.

Za prodej pozemků v průmyslovém parku, která má rozlohu okolo 130 hektarů a leží hned vedle dálnice D6 u německých hranic, by město mohlo získat až 750 milionů korun. Podle současného vedení radnice ale tyto peníze město raději oželí a počká na skutečně kvalitní nabídku.

Cheb podle Jalovce může nabídnout dobré podmínky pro bydlení, připravuje několik developerských projektů na bytovou zástavbu.

Reklama

Doporučované