Hlavní obsah

O dvacetník levnější tankování. Paliva rychle zlevňují

O kolik zlevnila a kolik stojí paliva v Česku a v jednotlivých regionech?Video: Jan Marek, CCS

 

Reklama

Čerpací stanice za poslední týden opět snížily ceny pohonných hmot. Podle údajů firmy CCS srazily čísla na totemech zhruba o dvě desítky haléřů. Benzin se tak prodává nejlevněji od dubna minulého roku, nafta dokonce od března.

Článek

Nejprodávanější benzin Natural 95 v Česku zlevnil od minulé středy v průměru o 18 haléřů. Litr tak řidiče vyjde na 31,86 koruny. Nafta šla dolů až o 23 haléřů. Její aktuální průměrná cena činí 31,46 koruny za litr.

Foto: Jan Marek, CCS

Průměrná cena benzinu a nafty a změna od minulé středy.

Paliva zlevňují vytrvale už několik týdnů, přibližně od poloviny ledna. V tomto intervalu se ceny benzinu i nafty snížily v průměru asi o 60 haléřů, čímž se dostaly na nejnižší hodnoty od loňského jara.

V českých regionech řidiči na pohonných hmotách nejvíce ušetří na jihu Čech. Čerpací stanice tam za litr Naturalu 95 v průměru chtějí 31,35 koruny a za stejné množství dieselu pak 30,99 koruny – čímž se Jihočeský kraj stal jediným, kde se nafta dostala pod hranici 31 korun za litr.

Foto: Jan Marek, CCS

Aktuální průměrné ceny pohonných hmot v krajích.

Nejhlouběji do kapsy si tuzemští motoristé naopak sáhnou v hlavním městě a na Vysočině, kde ceny zůstávají i nadále nejvyšší. V případě nafty jsou na stejné úrovni, tedy v průměru u 32,08 koruny za litr. Nejdražší benzin v Česku vůbec je potom právě na Vysočině, kde litr stojí 32,48 koruny a Praha se drží na druhé příčce s cenou o pět haléřů nižší.

Reklama

Doporučované