Hlavní obsah

O fotbalového reprezentanta Bořila je zájem v anglické lize, slávistův agent jedná se Swansea

O slávistu Bořila má zájem Swansea.

 

Reklama

V létě Slavia nepustila obránce Bořila do tureckého klubu Galatasaray, teď se do hry vkládá Swansea.

Článek

Po dvou letech v pražské Slavii se před obráncem Janem Bořilem rýsuje světlá perspektiva možného přestupu do věhlasné anglické Premier League.

„Můžu říct, že o Honzovi jednám s týmem Swansea City,“ řekl Seznamu fotbalistův agent Dalibor Lacina. Ten má ve Swansea vytvořené kontakty i proto, že dres klubu už obléká Wilfried Bony, kterého kdysi Lacina přivedl z Pobřeží slonoviny do pražské Sparty.

Jan Bořil, odchovanec Mladé Boleslavi, se ve slávistickém dresu díky spolehlivým výkonům probojoval i do základní sestavy české reprezentace.

„Už v létě o něj měl zájem Galatasaray Istanbul. Ale Slavia ho tehdy neuvolnila s tím, že za něj nemá náhradu, což byla pravda,“ podotýká Lacina. Spekuluje se o tom, že kdyby nyní Bořil opravdu ze Slavie odešel, mohl by ho nahradit Vladimír Coufal, kterého z Liberce dobře zná nový sportovní ředitel červenobílých Jan Nezmar.

„Swansea shání pravého obránce. Když se mě na Honzu Bořila ptají, říkám, že svým herním projevem připomíná Garyho Nevilla,“ usmívá se Lacina při zmínce o legendárním obránci Manchesteru United.

Zástupci Swansea by neměli scházet v hledišti stadionu v Edenu ani ve čtvrtek, kdy se Slavia v posledním zápase skupiny Evropské ligy utká s Astanou.

Týmu Swansea City, ve kterém vedle Wilfrieda Bonyho působí ze známějších hráčů třeba brankář Lukasz Fabiański či Renato Sanches, se zatím v anglické Premier League příliš nedaří, v tabulce zaujímá poslední příčku.

Reklama

Související témata:

Doporučované