Hlavní obsah

O Hrad chce bojovat i Terezie Holovská. „Mlsná tygřice” teď loví podporu

Holovská dosud nemá pro kandidaturu na Hrad potřebnou podporu.

 

Reklama

Někdejší místostarostka Prahy 8 Terezie Holovská, která se chce ucházet o prezidentskou funkci, dosud nemá pro kandidaturu potřebné podpisy. Proto oslovila dopisem všech 44 nově zvolených poslankyň se žádostí o podporu.

Článek

Holovská vyčkávala, zda některá z politických stran postaví do prezidentských voleb ženskou kandidátku. „Jak jsem tygr, tak jsem pořád číhala, jestli tu není někdo, kdo dostane rozum a postaví do prezidentské volby ženskou, aby se rozzářily ty řady. Nic takového se nedělo, tak jsem si říkala, že to holt udělám já," popsala Holovská motivy pro ohlášení záměru kandidovat.

Prezident má být podle jejího názoru ochránce lidu, má s lidmi stále mluvit a poznatky zprostředkovat vládě. „Má být takový poštovní holub, který se od lidí dozví, co jim chybí," míní Holovská.

K jejím plánům patří ustanovit 14 náměstků hlavy státu, jednoho pro každý kraj. Každý člověk by se na ně mohl obracet se svými podněty. „S těmito náměstky budu mít každý pátek v poledne schůzi na Pražském hradě a budu od nich chtít slyšet, co se v krajích děje, co koho trápí," popsala Holovská.

Ohledně diplomacie by prý ctila ústavu, podle níž zahraniční politiku určuje vláda. „Doporučovat Ukrajině, že se má vyrovnat s Ruskem, od našeho prezidenta asi není namístě. Ani Rusko, ani Ukrajina na to vůbec nejsou zvědavé," uvedla v narážce na nedávná slova prezidenta Miloše Zemana o možných kompenzacích Ukrajině za Krym, který Rusko obsadilo.

Byla by ale pro to, aby zahraniční politici jezdili do České republiky, nikoli čeští do ciziny. „Praha je nádherná, uděláme jim mejdan a oni sem budou chtít jezdit strašně rádi,” míní Holovská.

Na dotaz, zda by aktuálně jmenovala předsedu hnutí ANO Andreje Babiše premiérem s menšinovou vládou, odpověděla s odkazem na volební zisk hnutí kladně. Chtěla by se ale osobně setkat se všemi nominanty do vlády.

V kampani, kterou ale nazývá setkáváním s lidmi, by prý využila „sedmero šatů” i své dvě starokladrubské klisny. Zaměřila by se na vánoční trhy.

Reklama

Související témata:

Doporučované