Hlavní obsah

O místo pro komunistického poslance byl zájem. Chtěl ho Chovanec

Večerní zprávy na Seznamu.

 

Reklama

Hlavní zpravodajská relace Seznam Zprávy s datem 5. prosince 2017.

Článek

Jsou tady Večerní zprávy Seznamu. Co vás v nich čeká:

Zoologická zahrada v Ústí nad Labem se potřebuje zbavit žirafího samce. Nabízí ho jiným zoo, ale připouštějí tu i krajní možnost, že bude muset být utracen. Žirafy se totiž v zoologických zahradách po celé Evropě přemnožily, a tak mají jejich provozovatelé problém je udat jinam, pokud se jich potřebují zbavit. Jestliže by skutečně došlo až na krajní variantu, bylo by to v nedlouhém odstupu už podruhé. Jednoho samce tu totiž utratili už letos v únoru.

Boj o místo šéfa komise pro dohled nad GIBS. Původně to vypadalo, že rozruch kolem nominovaného komunisty Ondráčka vznikl jen kvůli jeho minulosti (zasahoval před listopadem 1989 proti studentům), ale Seznam Zprávy zjistily, že o místo měla zájem také sociální demokracie. Dokonce by do něj nominovala těžkou politickou váhu: končícího ministra vnitra a statutárního místopředsedu strany Milana Chovance.

Pražský magistrát uzavřel lávku přes Berounku v Černošicích. Jde o reakci na to, že se podobná stavba o víkendu zřítila do Vltavy mezi Císařským ostrovem a Trojou. Jak to na místě vypadá a jaké komplikace s tím mají místní, zjišťoval reportér Jaroslav Gavenda.

Další události, které přineslo úterý 5. prosince, najdete nahoře ve videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované