Hlavní obsah

O post senátora bude na Přerovsku bojovat exministr Prachař

Foto: Profimedia.cz

Bývalý ministr dopravy Antonín Prachař jde do podzimních bojů o Senát.

Reklama

Bývalý ministr dopravy Antonín Prachař, který byl v Sobotkově vládě za hnutí ANO, se chce v boji o Senát utkat hlavně s nynějším poslancem za ANO Petrem Vránou.

Článek

Bývalý ministr dopravy Antonín Prachař se rozhodl doma na Přerovsku kandidovat do Senátu.

„Ta poslední kapka, proč jsem se takto rozhodl, pro mě bylo nedávné oznámení poslance za ANO Petra Vrány, že se na konci července vzdá poslaneckého mandátu a bude kandidovat na senátora. Rok před vypršením mandátu si začal hledat novou práci,“ poznamenal Prachař pro Seznam Zprávy. S Vránou, mimo jiné i dlouholetým manažerem přerovské chemičky Precheza ze skupiny Agrofert, se tak chce osobně utkat a nehodlá mu prý místo v Senátu nechat zadarmo.

Exministr dopravy Prachař byl v Sobotkově vládě jako nestraník za hnutí ANO. Teď už ale za žádnou partaj kandidovat nebude. „Budu kandidovat jen sám za sebe, mám pro to své důvody,“ uvedl, přičemž při případném zvolení by se prý chtěl věnovat hlavně problematice dopravy.

Na Přerovsku vedle Prachaře a Vrány bude ještě kandidovat současná senátorka Jitka Seitlová (za KDU-ČSL a Stranu zelených). ODS do boje vysílá lékaře a přerovského zastupitele Tomáše Kocourka. Za ČSSD bude o post usilovat bývalý přerovský primátor Jiří Lajtoch, který už senátorem byl. Svého kandidáta ohlásili také Piráti, bude je reprezentovat manažer kultury Městského domu v Přerově Pavel Ondrůj. Komunisté vybrali za svého kandidáta Miroslava Raindla.

Reklama

Související témata:

Doporučované