Hlavní obsah

O Velikonocích nepojede metro mezi stanicemi Pražského povstání a Muzeum

Foto: Jan Mihaliček

Ilustrační snímek.

Reklama

Od pátku do pondělí nepojede metro na lince C mezi stanicemi Pražského povstání a Muzeum. Důvodem je další část výměny dřevěných pražců za betonové.

Článek

Pražský dopravní podnik (DPP) o tom informoval v tiskové zprávě. Místo metra budou jezdit náhradní autobusy mezi stanicemi Hlavní nádraží a Pražského povstání. Stejné výluky podnik v posledních letech vyhlašuje třikrát ročně, a to právě o Velikonocích, v létě a na podzim. Stejně tomu bude i letos.

Nyní pracovníci podle informací podniku vymění 290 pražců mezi stanicemi Pražského povstání a Vyšehrad. Podnik z důvodu chybějícího bezbariérového výstupu ze stanice Pražského povstání doporučuje těm, kdo ho potřebují, využít pro cestu do centra autobusovou linku 135 od stanic Chodov nebo Roztyly.

Stejně jako v minulých letech bude po velikonoční výluce na lince C následovat další v létě, konkrétně od 3. do 11. července. Další výluka přijde na řadu o prodlouženého víkendu od 28. do 31. října. Na lince C je podle DPP potřeba vyměnit ještě 12.877 pražců, 6520 se již výměny dočkalo. V pražském metru je celkem 39.808 pražců, celkem jich zbývá nahradit 22.929, uvedl podnik.

S pracemi na výměně podnik začal před několika lety. Podle dřívějších informací podniku je na trase C nutné pražce vyměňovat po větších částech při výlukách, a to kvůli zabezpečovacímu zařízení, které musí být celé vypnuto. Například na trase A funguje jiný typ zabezpečení, který umožňuje výměnu jednotlivých pražců v noci.

Reklama

Doporučované