Hlavní obsah

Zima se nevzdá, říká předpověď. Příští týden bude jen kolem nuly

Předpověď na víkend: Silné sněžení může způsobit kalamitní stav.Video: Petr Dvořák

 

Reklama

Měsíční výhled počasí hovoří o tom, že máme čekat spíš průměrné až podpůrměrné teploty.

Článek

Předpověď počasí na víkend je vyloženě zimní a počasí odpovídající tomuto ročnímu období ještě pravděpodobně několik týdnů vydrží.

Český hydrometeorologický ústav vydal měsíční výhled počasí, podle něhož budou nadcházející čtyři týdny teplotně i srážkově průměrné až slabě podprůměrné.

Maximální denní teploty postupně porostou, příští týden bude průměr ještě kolem nuly. Druhá polovina předpovídaného období bude teplejší. Nejvíce srážek očekávají meteorologové v posledním týdnu, kdy by průměr maximálních denních teplot mohl dosáhnout asi sedmi stupňů.

"Zima se ještě nevzdává a teploty vzduchu v nejbližších dvou týdnech očekáváme pod úrovní dlouhodobých průměrů," uvedli meteorologové. V příštím týdnu se bude průměr maximální denní teploty pohybovat kolem nuly, noční minimální kolem minus šesti stupňů Celsia. 

Nyní o víkendu čeká Česko sněhová nadílka. Do republiky dorazí frontální vlna, která postupně od jihozápadu pokryje území oblačností a od sobotního odpoledne také přinese sníh. Ten by měl zasáhnout většinu území.

Sněhová pokrývka by se měla udržet - denní teploty se přes den budou pohybovat kolem nuly nebo lehce pod nulou.

Nebude foukat vítr, nedělní odpoledne bude oblačné, ojediněle polojasné. Teploty se budou držet spíše pod nulou.

Silný vítr nutí organizátory olympijských her k neustálým změnám programu, ženský biatlon se pojede ve čtvrtek

Reklama

Související témata:

Doporučované