Hlavní obsah

O víkendu se počasí zklidní. S tropy se ale příští týden vrátí bouřky

Videoblog meteorologa Petra Dvořáka.Video: Petr Dvořák, Seznam Zprávy

 

Reklama

Víkendové počasí přinese po výkyvech z pracovního týdne určité uklidnění. Stoupající teploty ale po víkendu přinesou bouřky.

Článek

Poslední pracovní den přinese povětšinou oblačno, s ojedinělými přeháňkami. Odpoledne ale oblačnosti ubude, přičemž denní teploty budou sahat až k 26 stupňům Celsia. Divoké počasí z průběhu týdne se definitivně uklidní o víkendu.

V sobotu se teploty budou pohybovat v obdobných patrech jako v pátek a v neděli na některých místech republiky naměří až 28 °C. Jak v sobotu, tak v neděli by měla panovat jasná až polojasná obloha.

Po víkendu bez srážek se ale vrátí bouřky. Nad území České republiky je přinesou tropické teploty. V pondělí by se teplota měla vyšplhat až ke 30 °C a v dalších dnech se ještě oteplí.

Od středy do pátku budou teploměry ukazovat mezi 27 a 32 stupni. Horko nezastaví ani noci, ty nejteplejší by se neměly pohybovat níže než pod dvacítkou.

Právě uprostřed týdne se výrazně zvedne hrozba významnějších přeháněk nebo bouřek.

Jak o víkendu, tak příští týden by měl foukat slabý až mírný vítr o rychlosti okolo čtyř metrů za sekundu. S bouřkami, které zřejmě nastanou v druhé polovině příštího týdne, by se rychlost větru mohla zvednout až k sedmi metrům za sekundu.

Reklama

Související témata:

Doporučované