Hlavní obsah

O5 a Radeček plánuje na příští rok největší turné své kariéry

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Šumperská poprocková skupina O5 a Radeček na příští rok plánuje zatím největší turné ve své pětadvacetileté historii. Koncertní šňůru by měla zahájit 6. května v Olomouci a skončit 28. května v Plzni.

Článek

Vystoupit se dále chystá v Brně, Ostravě a v Praze. Všechny koncerty se mají uskutečnit pod širým nebem na netradičních místech jako jsou hradní amfiteátr, zahradní restaurace nebo nádvoří pivovaru. ČTK o tom za kapelu informovala Denisa Cingelová.

„Nechceme zatím moc prozrazovat, ale máme pro fanoušky připraveno opravdu hodně překvapení. Nejen, že dorazí skvělí hosté, ale zazní i nějaké nové písně, budeme mít speciálně upravené pódium a tak. Bude to velké, moc se těšíme a už teď se na turné připravujeme,“ uvedl frontman kapely Tomáš Polák. Informace k turné bude skupina postupně zveřejňovat po Novém roce.

I přes pandemii koronaviru stihla skupina O5 a Radeček v letošním roce absolvovat letní sérii koncertů konaných na střechách různých budov. Písně jako Vloupám se, Máš mě na svědomí nebo Sex ve sprše odehrála kapela v netradičních akustických aranžích. Jako host vystoupil pražský písničkář Láska.

O5 a Radeček od roku 1997 podporuje aktivity dětských domovů ve spolupráci s časopisem Zámeček. Na pomoc opuštěným dětem kapela věnovala také část výtěžku z Turné na střechách. Letos v březnu v období nouzového stavu podpořili členové kapely obyvatele uzavřené zóny v oblasti Litovle a Uničova, když odehráli on-line koncert vysílaný ze studia. Během něj mohli diváci posílat v přímém přenosu povzbudivé vzkazy lidem do uzavřené oblasti nebo prostřednictvím dárcovské platformy Donio.cz poukázat libovolnou finanční částku ve prospěch místních dobročinných organizací.

Kapela O5 a Radeček hraje v nezměněné sestavě od roku 1994. Skupina má za sebou několik úspěšných desek, za album Dobrý zprávy v roce 2019 převzala za půlmilionový obrat při jeho prodeji ocenění Zlatá deska.

Reklama

Související témata:

Doporučované