Hlavní obsah

Obamův plán po odchodu z Bílého domu: Přihlásím se na LinkedIn a uvidíme, co přijde

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Barack Obama se ve středu vyjádřil k vítězství Donalda Trumpa, ve čtvrtek se spolu sejdou.

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
 

Reklama

Manželé Obamovi se musí rozloučit s Bílým domem. Jejich nová adresa je už známa: Budou se stěhovat jen tři kilometry.

Článek

Barack Obama i jeho manželka Michelle jsou v Americe oblíbení, tvrdí nedávný průzkum firmy Bloomberg. Současná první dáma je podle něj jednou z nejvíce populárních žen, které kdy do Bílého domu vkročily. Naopak Donald Trump a Hillary Clintonová si podle veřejného mínění Američany moc nezískali a řada z nich by údajně raději potřetí volila Obamu.

"Kdyby bylo možné, abych se ucházel o roli prezidenta potřetí, Michelle by se se mnou rozvedla. Takže je vcelku výhodné, že si nemohu vybrat," řekl podle londýnského deníku Evening Standard Obama.

Ačkoli většina prezidentů se po skončení prezidentského období stěhuje daleko od Bílého domu, rodina Obamových ve Washingtonu DC zůstane. Alespoň do té doby, než mladší dcera Sasha dokončí školu.

"Jsem jako starej chlap, co přišel do baru, kam chodil na střední. Jen se poflakuje v košili, co už dávno vyšla z módy a pořád si myslí, že je cool," žertoval podle deníku Obama.

Rodina se přestěhuje jen tři kilometry od Bílého domu. Luxusní vilu v hodnotě 5,3 milionu dolarů, postavenou v roce 1928, si Obamovi pronajmou od manželů Giovanny Grayové a Joe Lockharta, tiskového mluvčího Billa Clintona.

Nový domov Baracka Obamy a jeho rodiny.

Volbou nového prezidenta Spojených států Baracku Obamovi povinnosti nekončí. Prezidentský úřad předá oficiálně až v lednu.

Podle Standardu se poté chce vrátit k tam, kde působil: "Chci dělat stejnou práci, jako jsem dělal předím, než jsem se stal prezidentem. Chci pomáhat mladým lidem získat vzdělání, pomáhat lidem najít práci a snažit se přivést podnikání na místo, kde je potřebné. To je druh práce, který zkrátka miluju," prozradil Obama. Slibuje, že o rozvoj vzdělávání bude usilovat nejen na území USA, ale i v dalších, například afrických zemích. Rád by také podpořil ženská práva v celém světě.

Podle londýnského deníku si pohrával ještě s jednou myšlenkou: "Mohl bych hledat práci jako ostatní lidé. Založím si LinkedIn a uvidíme, co přijde."

Existuje také možnost, že se Obama vrátí i do přednáškových místností, aby vyučoval právo. Columbijská univerzita se již nechala slyšet, že se těší, až "zpátky přivítá svého nejznámějšího absolventa".

Reklama

Doporučované