Hlavní obsah

„Občas si přede mnou někdo uplivl,” stěžoval si Babiš mezi svými nejvěrnějšími voliči

Andrej Babiš navštívil severní Čechy, kde získal nejvíce hlasů.Video: Jan Stránský

 

Reklama

Andrej Babiš dnes večer zavítal na sever Čech. Ve volbách zde získal největší podporu. V kavárně na ústeckém náměstí mu aplaudovaly desítky nadšených lidí.

Článek

Ovací vestoje se dnes večer v ústecké kavárně Alibi Café na Mírovém náměstí dočkal Andrej Babiš. Šéf hnutí ANO sem přijel poděkovat svým voličům. Jednání o složení Sněmovny a podpoře vlády tak odložil až na příští týden.

Právě v Ústeckém kraji dosáhl nejlepšího výsledku a ovládl tady všechna velká města. V Mostě jeho hnutí získalo 39,93 procenta hlasů. V Děčíně a Chomutově, kde stojí i v čele radnic, dosáhlo přes 38 procent hlasů, v Teplicích 37,16 procenta a v Ústí 36,37 procenta hlasů.

Lidé se do kavárny téměř nevešli a řada jich musela i stát. Babiš hovořil o svých plánech na sestavení vlády, o kauze Čapí hnízdo, ale odpovídal i na osobnější otázky. Třeba na to, jak zvládá tlak, jemuž je jako vítěz voleb vystaven. „Teď samozřejmě po tom EET a po těch různých věcech se mi stalo kolikrát, že občas si někdo odplivl, nebo mi nadával do estébáků, nebo mě sprostě urážel. Takže to nebylo jednoduché,“ stěžoval si. Na konci besedy lidem podepisoval své knihy a fotil se s nimi.

Pak Babiš zamířil do nedalekých Lovosic, bašty hnutí ANO. Získalo zde až 47 procent. Ve městě je totiž největším zaměstnavatelem společnost Lovochemie, jeden z dvě stě padesáti podniků holdingu Agrofert.

V pátek čeká Babiše sousední Liberecký kraj. Také zde zvítězilo ANO ve většině z 215 měst a obcí, včetně těch největších - Liberce, Jablonce nad Nisou, České Lípy, Turnova, Nového Boru a Semil. Největší podíl hlasů získalo hnutí v obci Rakousy na Semilsku, kde pro něj hlasovalo 50,98 procenta voličů.

Podívejte se na video z dnešní besedy v úvodu článku.

Reklama

Doporučované