Hlavní obsah

Avast trhl rekord. 186 miliard za českou firmu ještě nikdo nedal

Foto: Avast, Seznam Zprávy

NortonLifeLock za český Avast zaplatí až přes 186 miliard korun.

Reklama

aktualizováno •

Americká softwarová společnost NortonLifeLock, dříve známá jako Symantec, převezme český Avast. Cena se může vyšplhat až na více než 186 miliard korun. Firma to oznámila v tiskové zprávě.

Článek

Česká internetová jednička získává nového vlastníka – amerického giganta NortonLifeLock. Vedení obou firem se dohodlo na podmínkách fúze. Za spojení hodlá americká kybernetická firma zaplatit až 8,6 miliardy dolarů (asi 186,3 miliardy Kč), uvádí server Financial Times.

Na trhu tak vznikne společnost, která bude poskytovat služby více než 500 milionům uživatelů včetně téměř 40 milionů platících zákazníků.

„Tato transakce je zásadním krokem vpřed pro kybernetickou bezpečnost v segmentu koncových uživatelů a v konečném důsledku nám umožní naplnit naši vizi chránit lidi a umožnit jim žít bezpečný digitální život,“ řekl generální ředitel společnosti NortonLifeLock Vincent Pilette s tím, že firma bude mít také možnost urychlovat inovace vedoucí k transformaci kybernetické bezpečnosti.

„Dlouhodobým posláním Avastu je umožnit vznik digitálního světa, který každému poskytne bezpečí a ochranu soukromí. Navrhované spojení s NortonLifeLock je významným krokem vpřed na této cestě,“ řekl generální ředitel společnosti Avast Ondřej Vlček.

Vznikne světový lídr v oblasti kybernetické bezpečnosti.
Ondřej Vlček, generální ředitel společnosti Avast

„Vznikne světový lídr v oblasti kybernetické bezpečnosti zaměřený na koncové uživatele, který v sobě spojí sílu Avastu v ochraně soukromí a NortonLifeLocku v ochraně identity. Výhodné je také spojení našich vysoce komplementárních produktových portfolií. Zesílí naše schopnost prosazovat inovace prostřednictvím výzkumu a vývoje a urychlí se transformace naší platformy kybernetické bezpečnosti pro více než půl miliardy společných uživatelů,“ dodal Vlček.

Podle podmínek fúze budou mít akcionáři společnosti Avast nárok na kombinaci peněžního vyrovnání a nově vydaných akcií společnosti NortonLifeLock.

Na základě závěrečné ceny akcií společnosti NortonLifeLock ve výši 27,20 dolaru ze dne 13. července 2021, což byl poslední den obchodování s akciemi společnosti NortonLifeLock předtím, než trh začal spekulovat o fúzi, byl Avast oceněn v rozmezí 8,1 miliardy dolarů a 8,6 miliardy dolarů.

Reklama

Doporučované