Hlavní obsah

Obědy zdraží, na daních se víc nevybere a hospodští se budou chovat jako taxikáři

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Česko je anomálie, pokud jde o to, za kolik korun pořídíme oběd v restauraci. Rozhovor s bývalou náměstkyní Andreje Babiše Simonou Hornochovou.

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
 

Reklama

Startuje EET. O kolik zdraží oblíbené obědové menu za 70 korun? A proč Babiš udělal chybu, když umožnil několik výjimek v elektronické evidenci tržeb? Poslechněte si rozhovor se Simonou Hornochovou, exnáměstkyní Andreje Babiše.

Článek

Simona Hornochová byla do prosince 2015 náměstkyní ministra financí Andreje Babiše a tvář jeho daňových reforem. Připravovala zavedení kontrolního hlášení a elektronické evidence tržeb, dvou klíčových opatření, která měla splnit ústřední slib šéfa hnutí ANO - vybrat více na daních. Vždy tvrdila, že budoucnost kvalitního výběru daní v 21. století je v jednoduché elektronizaci celého systému a leží hlavně ve špičkové práci s daty a jejich důkladné analýze.

Před rokem se po neshodách s ministrem financí Babišem rozešli. Dnes je paradoxně ráda, že u zavádění systému on-line pokladen v restauracích nemusí jako náměstkyně už být. Hornochová, coby velká zastánkyně EET, je těsně před startem zklamaná z toho, co z původně zamýšleného systému zůstalo. V rozhovoru pro Seznam Zprávy (pusťte si ho ve videu) kritizuje Babišovo ministerstvo, že příliš ustoupilo různým skupinám podnikatelů a udělilo mnoho výjimek. Podle ní to bude při tradiční české vynalézavosti znamenat obcházení pravidel. A hlavně - Hornochová varuje, že v takovém případě se ani nevybere slibovaných 12 miliard korun víc na DPH.

Stávka hostinských. Podívejte se, co chystají na čtvrtek některé restaurace:

Reklama

Doporučované