Hlavní obsah

Obešli jsme originální podniky za jediný večer: Je libo tatarák s whiskey, nebo noc v hotelu jako James Bond?

Obešli jsme šest nejoriginálnějších podniků v Brně za jeden večer. Je libo tatarák s whiskey, drink s cukrovou vatou nebo strávit noc na hotelu jako James Bond?Video: Anita Baselová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Šest podniků, ale každý úplně jiný, společné mají snad jen jméno spolumajitele Jana Vlachynského. Ačkoliv většina z nich má v názvu uvedeno, že neexistuje, my jsme je obešli všechny za jediný večer, abychom zjistili, čím jsou tak výjimečné.

Článek

Jan Vlachynský se svým kolegou začínal klasickým barem, inspirovaným těmi americkými. Unikátnost Baru, který neexistuje, tkví ale v originálních drincích a kvalitních surovinách, které vznikají v kuchyňském zázemí. Mojito nebo Long Island vám tady určitě nenalijí.

S dalšími kolegy o pár let později Honza rozjel bar, který už se od všech klasických barů dost liší – Super Panda Cirkus. Z ulice vchod jen tak nenajdete, dovnitř se dostanete pouze po zazvonění a hned po příchodu dostane mátovou vodu, která vám vyčistí chuťové pohárky. Nenajdete tady ani klasické meníčko, v době natáčení byla nabídka drinků schovaná v několika místech v baru (ve světle, ve váze nebo třeba v bonbónech). Jak už název podniku napovídá, jedná se prostě o cirkusovou exhibici.

#ZDAVUVEN: Jan Vlachynský.Video: Anita Baselová

Následovaly 4Pokoje, které mají otevřeno v průměru 22 hodin denně a v průběhu se mění nabídka, interiér ale i ceny. Whiskey bar, který neexistuje, zase potěší všechny milovníky whiskey nejen nabídkou několika stovek druhů ale i tatarákem míchaným s whiskey nebo vyhlášenými ústřicemi.

Do série podniků nově přibyla i Slast, která nabízí intimní prostředí pro klidné posezení v katakombách pod Zelným trhem, kde si můžete zakouřit vodní dýmku a pokud obsluhu nepřivoláte zazvoněním zvonku, nikdo vás rozhodně rušit nebude.

Reportáž o Anybody hotelu, který neexistuje.Video: Jan Kozel, Seznam Zprávy

Poslední podnik není bar, ale hotel, kde nenarazíte na žádnou obsluhu, vše zařídíte přes samoobslužný kiosek u vstupu. Za dveřmi pokoje pak na vás čeká filmová scéna a za pomoci namluvené rozhlasové hry herci z brněnského Národního divadla se můžete stát součástí filmu.

Reklama

Doporučované