Hlavní obsah

Objeví se princezna Leia v dalších Star Wars? Disney vyjednává s pozůstalými Fisherové

 

Reklama

Herečka před smrtí stihla dokončit natáčení všech scén do filmu Star Wars: Epizoda VIII, v dalším díle se ale s její postavou počítá.

Článek

Disney vyjednává s pozůstalými herečky Carrie Fisherové o právech k využití jejího digitálního obrazu jako princezny Leiy v pokračování série filmů o Hvězdných válkách.

Herečka před smrtí stihla dokončit natáčení všech scén do filmu Star Wars: Epizoda VIII, který má mít premiéru letos na konci roku. Předpokládalo se ale také, že bude hrát klíčovou roli i v devátém pokračování této sci-fi ságy s plánovaným uvedením do kin v roce 2019.

Studio naznačilo, že do dalších filmů zvažuje použít digitálně upravený obraz Fisherové, podobně jako tomu bylo v závěru nejnovějšího filmu o Star Wars - Rogue One: Star Wars Story. V tomto případě šlo ovšem o digitálně vytvořenou podobu mladé princezny.

V tom samém díle ale studio „oživilo” i britského herce Petera Cushinga, který zemřel v roce 1994 a jako velitel Hvězdy smrti Grand Moff Tarkin se vrátil díky počítačové animaci CGI.

Vytvořit digitálně upravenou postavu herce, který je po smrti, není jen technickou, ale i etickou výzvou. Filmaři navíc musí podle kalifornského zákona z roku 1985 získat souhlas od dědiců zesnulé celebrity, pokud chtějí její tvář použít - a to až do 70 let po smrti.

Reklama

Související témata:

Doporučované