Hlavní obsah

Oblast mezi Kubou a Jamajkou zasáhlo zemětřesení. Varování před tsunami úřady zrušily

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Oblast jižně od Kuby a severozápadně od Jamajky zasáhlo zemětřesení o síle 7,7 stupně, uvedl americký geologický ústav USGC.

Článek

Úřady původně vydaly varování před tsunami pro pobřeží Mexika, Belize, Kuby, Hondurasu a Kajmanských ostrovů, po několika hodinách ho zrušily. Informace o případných škodách nebo obětech zatím nejsou k dispozici.

V Miami bylo kvůli hrozícímu nebezpečí údajně evakuováno několik výškových budov.

Foto: Twitter.com/odpem

Mapa ukazuje, kterým oblastem hrozí nebezpečí.

Jistá žena, která pracuje v katolickém kulturním centru v Santiagu de Cuba na jižním pobřeží ostrova, agentuře AP popsala, že „všichni seděli a bylo cítit, jak se židle hýbají“.

Podle ní nejsou v centru tohoto města viditelné žádné škody. Na Kajmanských ostrovech místy popraskal povrch silnic a vylil se na ně zřejmě obsah rovněž poničeného kanalizačního potrubí.

O tom, že pocítili otřesy, informovali USGC obyvatelé Miami na Floridě a několik budov v jižní části tohoto amerického státu bylo z preventivních důvodů evakuováno. Z oblasti nejsou hlášeni zranění ani větší materiální škody.

Epicentrum zemětřesení se nacházelo ve vzdálenosti 125 kilometrů severozápadně od jamajského města Lucea a otřesy vycházely z hloubky deseti kilometrů.

Zprávu aktualizujeme.

Reklama

Doporučované