Hlavní obsah

Obrazem: Krkonoše, jak je neznáte. Místo davů turistů nastoupili opraváři

Foto: Michaela Rambousková, Seznam Zprávy

Vláda uzavřela i horské boudy. Jejich zaměstnanci se pustili alespoň do údržby a rekonstrukcí.

Reklama

Uzavření restaurací a hotelů v rámci boje s epidemií koronaviru se dotklo i provozovatelů horských bud na hřebenech Krkonoš. Život v dobách karantény jsme fotili na Luční boudě nedaleko Sněžky.

Článek

Luční bouda zrušila březnové a dubnové rezervace a její provozovatelé spolu se zaměstnanci se pustili alespoň do úklidu a oprav rozsáhlého objektu. Nikoho z necelých dvaceti zaměstnanců majitelé nepropustili. „Cítíme za ně zodpovědnost,“ říká spolumajitel Stanislav Beneš.

Provozovatelé rovněž spustili projekt „Kdo může, pomůže“, kterým chtějí motivovat podnikatele z Krkonoš a okolí, aby pomohli těm, kteří to v době koronavirové epidemie potřebují nejvíce. Minulý týden například odvezli seniorům v trutnovském domově důchodců a vojákům, kteří pomáhají střežit česko-polské hranice, balíčky s vlastním pivem a borůvkovými koláči.

„Snažíme se rovněž distribuovat roušky potřebným a také motivovat místní podnikatele, aby například svým zaměstnankyním nakoupili třeba vouchery do kadeřnictví, aby pomohli tohle období přežít kadeřnicím. Myslím, že pomoci může každý,“ vysvětluje spolumajitelka Klára Sovová.

Reklama

Doporučované