Hlavní obsah

„Víc případů nám snad rozvrátí rodiny.“ Hygienici tráví s jedním pacientem 45 minut

Foto: Nikol Mudrová, Seznam Zprávy

V březnu to byla euforie, dnes už je to rutina, která by měla skončit, popisují hygieničky.

Reklama

Hygienici jsou terčem kritiky kvůli chytré karanténě. Brání se tím, že nemají dostatek lidí a techniky, nakonec ani kvalitní technologie. Redakce Seznam Zpráv se byla podívat, jak probíhá trasování nakažených covid-19.

Článek

+7

Od března jsou hygienici v jednom kole. Denně pracují deset, jedenáct nebo dvanáct hodin, zkrátka tak dlouho, dokud svoji práci neodvedou. Podle ředitelky oddělení pro Prahu 2, 3 a 7 Aleny Olexové už je situace hraniční.

„Nemáme směnný provoz jako v nemocnici. Zaměstnankyně jsou zvyklé pracovat od sedmi do čtyř, mají na tom založené fungování rodiny. Nejhorší je to pro ty, které mají malé děti. Někdy už je to na rozpad rodiny, když doma tři měsíce neuvaří a víkendy tráví v práci,“ popisuje v reportáži Seznam Zpráv Olexová. Celý text si můžete přečíst v odkazu:

Hygieničky sice dostanou zaplacené přesčasy, raději než peníze už by ale přivítaly odpočinek. Pokud nemají doma dostatečně výkonný počítač, chodí do práce často i o víkendech. Nebo alespoň zvedají telefony a odpovídají netrpělivým „pacientům“.

Reklama

Doporučované