Hlavní obsah

Obrazem: Odklízení škod očima hasičů

Foto: HZS KHK/Michal Fanta

Hasiči z Hradecka pomáhají zejména rozebírat a zajišťovat poškozené střechy.

Reklama

Stovky hasičů z celého Česka pomáhají při odklízení škod po ničivém tornádu. Hasiči z Královéhradeckého kraje vyrazili do Mikulčic. Podívejte se, jak jejich zásah vypadá.

Článek

Hasiči z celé republiky pracují na jižní Moravě na odklízení škod po ničivém tornádu už od pátku. Profesionální i dobrovolní hasiči z Královéhradeckého kraje odjeli na Moravu v pátek odpoledne, během dnešního dne bude odřad o 36 lidech střídat další skupina, která z Hradce Králové vyjede dnes v poledne. Poveze i velké množství materiálu, které na stanice přinesli dárci.

Hasiči, kteří v zasažených obcích pracují od pátku, popisují zásah jako únavný a psychicky náročný. „Naše činnost spočívá hlavně v zajišťování poškozených střech. Strháváme zničené konstrukce, pomocí plachet je provizorně zabezpečujeme, odvážíme a likvidujeme suť a nebezpečný odpad. Pomocí motorových pil rozřezáváme zbytky větví a stromů a pomocí čelního nakladače uklízíme trosky z komunikace,“ řekl velitel odřadu HZS Královéhradeckého kraje Jan Čech.

Během dneška jsme dokonce ošetřili pět dobrovolníků, kteří měli drobná poranění. „Naše parta je naštěstí zatím v pořádku. Vzhledem k tomu, že nás budou během zítřka střídat další hasiči, necháváme tu všechno. Chtěli bychom velmi poděkovat místním obyvatelům, kteří se starají nejen o nás, ale o všechny dobrovolníky,“ dodal Jan Čech.

Práci hasičů z Hradecka v obci Mikulčice zachytil jejich spolupracovník Michal Fanta.

+9

Reklama

Související témata:

Doporučované