Hlavní obsah

Obrazem: Stavba polní nemocnice v Letňanech je v plném proudu

Vznikající polní nemocnice v pražských Letňanech bude mít v případě využití charakter nemocnice následné péče.Video: @ArmadaCeskerepubliky

 

Reklama

Vznikající polní nemocnice v pražských Letňanech bude mít v případě využití charakter nemocnice následné péče, umístěni v ní tak budou pacienti na doléčení.

Článek

Výstavbu nemocnice mají na starosti vojáci, od víkendu do hal letňanského výstaviště dovezli asi 280 tun vybavení. Hlavní konvoj z Hradce Králové přijel v pondělí, dnes podle mluvčí generálního štábu Dvořákové bylo do Letňan dopraveno devět dalších kontejnerů. Zbývajících asi 60 tun materiálu bude přivezeno do pátku. Vše by mělo být připraveno do nedělního odpoledne.

Na její vybudování armáda vyčlenila 60 vojáků. Rozděleni jsou do tří skupin. Nemocnice v Letňanech by měla být spuštěna v okamžiku, když dojdou kapacity v „kamenných“ nemocnicích. K dispozici v ní bude 500 lůžek, pro intenzivní péči bude vybaveno pouze deset z nich.

„Záložní zdravotnické zařízení bude mít status nemocnice následné péče, to znamená že zařízení bude sloužit pacientům na doléčení, například kteří musí zůstat ještě v karanténě a nelze jim zabezpečit oddělené prostory od zbytku rodiny,“ uvedla armáda v tiskové zprávě.

Do připravované polní nemocnice dorazila taky první část polohovacích lůžek od společnosti Linet. Do pátku jich do areálu výstaviště přiveze celkem 500.

Reklama

Doporučované