Hlavní obsah

Obrazem: Stavba polní nemocnice v Letňanech je v plném proudu

Vznikající polní nemocnice v pražských Letňanech bude mít v případě využití charakter nemocnice následné péče.Video: @ArmadaCeskerepubliky

 

Reklama

Vznikající polní nemocnice v pražských Letňanech bude mít v případě využití charakter nemocnice následné péče, umístěni v ní tak budou pacienti na doléčení.

Článek

Výstavbu nemocnice mají na starosti vojáci, od víkendu do hal letňanského výstaviště dovezli asi 280 tun vybavení. Hlavní konvoj z Hradce Králové přijel v pondělí, dnes podle mluvčí generálního štábu Dvořákové bylo do Letňan dopraveno devět dalších kontejnerů. Zbývajících asi 60 tun materiálu bude přivezeno do pátku. Vše by mělo být připraveno do nedělního odpoledne.

+3

Na její vybudování armáda vyčlenila 60 vojáků. Rozděleni jsou do tří skupin. Nemocnice v Letňanech by měla být spuštěna v okamžiku, když dojdou kapacity v „kamenných“ nemocnicích. K dispozici v ní bude 500 lůžek, pro intenzivní péči bude vybaveno pouze deset z nich.

„Záložní zdravotnické zařízení bude mít status nemocnice následné péče, to znamená že zařízení bude sloužit pacientům na doléčení, například kteří musí zůstat ještě v karanténě a nelze jim zabezpečit oddělené prostory od zbytku rodiny,“ uvedla armáda v tiskové zprávě.

Do připravované polní nemocnice dorazila taky první část polohovacích lůžek od společnosti Linet. Do pátku jich do areálu výstaviště přiveze celkem 500.

Reklama

Doporučované