Hlavní obsah

Obrazem: V rozestupech a rouškách, Milion chvilek opět protestoval

Foto: Nikol Mudrová, Seznam Zprávy

Benjamin Roll i ostatní organizátoři vybízeli účastníky procházky k dvoumetrovým odstupům.

Reklama

Dvakrát zaplnil Letenskou pláň, nyní ale spolek Milion chvilek pro demokracii klasickým způsobem protestovat nemůže. Středeční procházkou Letenskými sady proto odstartoval událost na sociálních sítích #PtameSeVlady.

Článek

Organizátoři vybízejí spoluobčany, aby se pod tímto hashtagem ptali na sociálních sítích politiků na otázky, které je pálí. Předseda spolku Mikuláš Minář svůj dotaz položil ve středu večer v Letenských sadech. „Vezmu si s sebou také křídu, ta se může vždycky hodit. Možná se při procházce se svou otázkou také vyfotím nebo ji nahraju jako videovzkaz a umístím ji pak na sociální sítě s hashtagem #PtameSeVlady,“ avizoval s předstihem na Facebooku.

Na procházku se vydalo kromě Mináře i dalších několik desítek lidí. Ti zaplnili místo pod kyvadlem na Letné, dodržovali dvoumetrové rozestupy. Po 18. hodině se vydali na procházku, krátce poté, co se na scéně objevil předseda Milionu chvilek. Ten šel v doprovodu několika novinářů sám, nečekal na ostatní procházkáře ani nepronesl žádný proslov.

„Budeme pokračovat v tom, co děláme,“ uvedl Minář pro Aktuálně.cz. „Konkrétně budeme dál pomáhat, hlídat vládu a samozřejmě jsme připraveni na větší mobilizaci veřejnosti ve chvíli, kdy to bude potřeba. Respektujeme všechna nařízení, ale přesto si myslím, že je tu velká řada lidí, kteří mohou dát kreativně najevo, co si myslí,“ dodal předseda spolku.

Po cestě si mezi sebou lidé často vyprávěli, jak trávili zákaz vycházení nebo co si myslí o současné koronavirové situaci. Žádný strach z nákazy však nebyl znát. „Nebojíme se, v Izraeli už taky demonstrovali s dvoumetrovými odstupy,“ řekl Seznam Zprávám jeden z účastníků, který s kolegou přijel rovnou po práci.

Z Letenské pláně lidé zamířili ke Kramářově vile, k sídlu premiéra Andreje Babiše. Po cestě kromě držení transparentů s otázkami psali další dotazy i křídou na chodníky.

Co by se od vlády chtěli dozvědět?

+18

Reklama

Doporučované