Hlavní obsah

Obvinění z vraždy pumpařky v Nelahozevsi se rozhádali. Policie míní, že kvůli rozdělení kořisti

Co vše víme o mužích, kteří jsou podezřelí ze zločinu v Nelahozevsi.Video: Hanuš Hanslík, Seznam Zprávy

 

Reklama

Policie má podezřelé ve vazbě a záběry z místa činu a nad nimi ji čeká složité vyšetřování.

Článek

Dlužil necelé čtyři tisíce korun, které měl podle rozhodnutí soudu už dávno zaplatit. Po loupeži u benzinové pumpy v Nelahozevsi však dostal od komplice z lupu jen dva tisíce.

To je jedna z informací, s níž pracuje policie, když sestavuje příběh dvou podezřelých, které tento týden zatkla a obvinila z loupeže a vraždy nelahozeveské čerpadlářky. To, jak se dělila kořist, mimochodem považuje za důvod, proč zadržení vypovídají jeden proti druhému.

Jak se nyní ukázalo, dvaatřicetiletý David Š., který podle policie pumpařku zastřelil, bydlel na konci loňského léta přibližně měsíc nedaleko od budoucího místa činu. Žil v chatce v kempu u řeky Vltavy ve Veltrusích. K osudné benzínce je to odtud jen několik minut pěšky, stačí přejít most. Místo budoucího zločinu tak podle policie musel znát, mohl si ho dávno předtím vytipovat.

Ještě před zločinem se ale přestěhoval do vzdálenějších Vojkovic, kde žil také v rekreačním objektu. Právě tam ho v pondělí zadržela policejní zásahová jednotka.

Ani jeden z obviněné dvojice neměl stálé bydlení nebo stálou práci. Šestadvacetiletý Ivan, kterého policie viní pouze z loupeže, žil na ubytovně v Kralupech nad Vltavou.

O finanční situaci obviněných vypovídá fakt, že Ivan nebyl schopen zaplatit dluh ve výši necelých čtyř tisíc korun, který má vůči společnosti Invest Capital. Podle záznamu v informačním systému justice šlo přesně o tři tisíce, osm set šest korun a padesát tři haléřů. K zaplacení tohoto dluhu už loni vydal mělnický soud elektronický platební rozkaz. To znamená, že Ivan měl na zaplacení čas patnáct dnů. Ale dosud dluh neuhradil.

Z výnosu loupeže dostal od komplice jen zmíněné dva tisíce, přičemž z prodejny pachatelé vzali podle zjištění policie celkem deset tisíc korun a cigarety v hodnotě přibližně tří tisíc.

Policii čeká složité vyšetřování. Vyžádá si řadu znaleckých posudků. Experti budou muset mimo jiné posoudit i to, zda lze s pomocí známých záběrů zločinu potvrdit, že jsou na nich opravdu obvinění muži. A hlavně, zda jde zjistit, kdo je kdo. K tomu by mohla pomoci biomechanická analýza chůze a pohybů maskovaných pachatelů.

Benzínku u Nelahozevsi přepadli dva maskovaní muži v noci z druhého na třetího prosince loňského roku. Jeden z pachatelů vystřelil na prodavačku, která na místě zemřela. Dva podezřelé, kteří jsou v kriminálním prostředí známými firmami, policie zadržela tento týden v pondělí. Ve čtvrtek dopoledne je Okresní soud v Mělníce poslal do vazby.

Reklama

Související témata:

Doporučované