Hlavní obsah

Obviněný bývalý poradce Trumpa Flynn chce podmínku a veřejně prospěšné práce

Obviněný Michael Flynn pro sebe žádá podmíněný trest a veřejně prospěšné práce.Video: AP

 

Reklama

Bývalý bezpečnostní poradce amerického prezidenta Donalda Trumpa Michael Flynn požaduje podmíněný trest a veřejně prospěšné práce. Přiznal se, že vyšetřovatelům z FBI lhal v kauze ruského ovlivňování amerických prezidentských voleb.

Článek

Michael Flynn, bývalý hlavní bezpečnostní poradce amerického prezidenta Donalda Trumpa, pro sebe žádá pouze podmíněný trest a veřejně prospěšné práce v kauze nepravdivých výpovědí před vyšetřovateli FBI možného ruského zasahování do voleb v USA. Flynn o to podle agentury AP požádal v úterý prostřednictvím svých právníků.

Flynn se má verdikt ve své kauze křivé výpovědi dozvědět příští týden. Už před rokem se přiznal, že lhal vyšetřovatelům o svých stycích s ruským velvyslancem Sergejem Kisljakem.

Minulý týden rovněž úřad zvláštního vyšetřovatele Roberta Muellera konstatoval, že by Flynn neměl být odsouzen k nepodmíněnému trestu vězení, neboť vyšetřovatelům kauzy údajné ruské koordinace s Trumpovým volebním týmem poskytl zásadní pomoc.

Podle sazebníku pro americké federální soudy mu může soudce vyměřit až půl roku za mřížemi.

Flynn, jehož styky s ruským velvyslanectvím začal prověřovat Federální úřad pro vyšetřování (FBI), odstoupil z funkce po 24 dnech v úřadu loni v únoru.

Reklama

Doporučované