Hlavní obsah

Obyvatelé Ratiboře a Hošťálkové mají k dispozici novou aplikaci Obecní síť

Foto: Pexels.com

Ilustrační foto.

Reklama

Obyvatelé obcí Ratiboř a Hošťálková na Vsetínsku mají od května k dispozici novou aplikaci Obecní síť. Doručí jim zprávy z obecního úřadu, krizové zprávy, kontakty, zprávy z úřední desky, aktuality z obce, obecních spolků a firem.

Článek

„Obyvatelé mohou také nahrávat videa a poslat je do obecní televize, využít obecní inzerci, sledovat obecní zpravodaj či živé přenosy ze zasedání zastupitelstva nebo kulturních akcí. Aplikaci vyvinula zlínská společnost Digiregion,“ sdělila její zástupkyně Kateřina Martykánová.

„Mobilní aplikace nám pomáhá společně s webovými stránkami a obecní televizí velmi rychle, efektivně a cíleně komunikovat s občany naší obce. Tím, že je celý systém propojen, je pro nás i zadávání informací velmi jednoduché a zaměstnanci mají usnadněnou práci. Zároveň nám aplikace přináší větší zapojení občanů do dění v obci a větší aktivitu ve spolkové činnosti,“ uvedl starosta Ratiboře Martin Žabčík. Aplikaci si do telefonu nainstalovalo od začátku května více než 300 obyvatel, v obci žije asi 1800 lidí. Zájem o aplikaci podle společnosti Digiregion projevily i další obce.

Obecní síť nabízí lidem například napojení na městskou hromadnou dopravu. „V praxi to znamená, že když se člověk přiblíží k autobusové zastávce, automaticky mu přijde zpráva, kdy autobus odjíždí,“ uvedl Martin Gazda ze společnosti Digiregion. Další služby podle něj budou postupně přibývat.

Společnost se věnuje vývoji a tvorbě služeb a aplikací k digitalizaci obcí, regionů a mikroregionů přes tři roky. „Digiregion jsme založili, abychom pomohli urychlit digitalizaci českých obcí a měst, do kterých nové technologie pronikají jen velmi pomalu,“ uvedl Gazda.

Reklama

Doporučované