Hlavní obsah

Obyvatelé Šumperka budou moci znovu splnit přání dětem z dětských domovů

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Obyvatelé Šumperka budou moci i letos splnit vánoční přání dětem z dětských center či domovů. Přání najdou zavěšená na vánočním stromě v prostorách informačního centra na Hlavní třídě.

Článek

Strom se tam rozzáří v pondělí. Pokud by se epidemická situace zhoršila natolik, že by muselo být centrum uzavřené, přesunul by se obsah přání, stejně jako loni, do on-line prostoru, informovala ČTK mluvčí šumperské radnice Soňa Singerová. Cílem tohoto tradičního projektu ve městě je udělat radost dětem ze sociálně znevýhodněného prostředí ze Šumperka.

Slavnostní akce s názvem Strom splněných přání spojená s vyvěšením přání dětí na stromeček se uskuteční v pondělí 15. listopadu od 17:30. „Od tohoto data si budou moci ‚ježíšci‘ vybrat, které dětské přání vyplní. Až do pondělí 13. prosince pak budou mít čas dárky zakoupit a zabalené ve vánočním papíru je přinést do informačního centra, odkud následně poputují do zapojených organizací,“ uvedla mluvčí radnice.

Pokud by se před Vánoci epidemická situace zhoršila a informační centrum muselo být uzavřeno, výběr přání by se přesunul na webové stránky. Podobná situace nastala i loni, kdy si dárci vybírali přání on-line z fotogalerie a svůj zájem o koupi dárku potvrzovali e-mailem. Počáteční obavy, zda to zájemce neodradí, se podle organizátorů nepotvrdily. „Jsme velmi rádi, že Strom splněných přání má v Šumperku již takovou tradici, že je zmíněné komplikace vůbec neodradily od konání dobrých skutků. V minulém roce akce udělala radost šestačtyřiceti dětem ze tří zapojených organizací,“ uvedla pracovnice informačního centra Martina Plesníková.

Charitativní akce má ve městě několikaletou tradici. Strom splněných přání je v Šumperku každoročně od roku 2006. Zpočátku stával přímo na Hlavní třídě, uplynulých pět let se na něj věšela přáníčka v informačním centru. Za dobu jeho existence dárci splnili dětem ze sociálně slabších rodin nebo z dětských domovů zhruba 350 přání. Děti si nejčastěji přejí plyšová zvířata, hračky či kosmetiku. Dárky putovaly v minulosti například dětem z Dětského centra Ostrůvek z Šumperka či z Domu pro osamělé rodiče s dětmi v tísni.

Reklama

Doporučované