Hlavní obsah

Obyvatelé Zlína mohou vybírat z návrhů v projektu „Tvoříme Zlín“

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Zlíňané mohou od pondělí hlasovat ve třetím ročníku participativního rozpočtu „Tvoříme Zlín“, vybírat mohou z 28 návrhů na úpravu veřejných prostranství ve městě.

Článek

V participativním rozpočtu se rozdělí pět milionů korun z rozpočtu města. „Do letošního ročníku lidé přihlásili 34 návrhů, z nichž pouze šest bylo zamítnuto z důvodu nesplnění pravidel. Všechny návrhy si lze podrobně prohlédnout na webu www.tvorimezlin.cz. Letošní novinkou je možnost hlasování formou aplikace Mobilní rozhlas. Věřím, že se do hlasování zapojí co nejvíce lidí,“ uvedla radní Jana Bazelová (ANO). Loni lidé poslali 29 návrhů, do hlasování jich postoupilo 16.

Hlasovat je možné do 6. prosince. „Hlasovat mohou jak obyvatelé Zlína, tak lidé, kteří zde bydlí kvůli práci či studiu, ale nemají zde trvalé bydliště. Hlasovat se může od 18 let,“ uvedl mluvčí radnice Tomáš Melzer. Lidé mohou hlasovat na internetu i v turistickém informačním centru na radnici nebo v kancelářích místních částí. Výsledky budou známy 22. prosince. Lidé svými hlasy určí pořadí vybraných projektů, uskuteční se jich tolik, kolik se jich vejde do pěti milionů korun.

Lidé mohou vybírat v kategorii takzvaných malých projektů do půl milionu korun a velkých projektů za až 1,5 milionu korun. Navrženy jsou například instalace laviček, úpravy dětských hřišť, parkování či zřízení veřejného tábořiště nebo veřejného WC. Z větších projektů je navržena rekonstrukce okolí kaple Panny Marie na Zlínských Pasekách, lezecká konstrukce pro děti v Centrálním parku na Jižních Svazích nebo odpočinková vyhlídka u Gahurova prospektu.

Reklama

Doporučované