Hlavní obsah

Ochranka v obchodě zbila seniora. Nevěřila, že už mu bylo 65 let

Foto: PxHere

Ilustrační foto.

Reklama

Rozuzlení se ve čtvrtek dočkal případ, který se odehrál 19. března na Riegrově náměstí v Semilech v Libereckém kraji.

Článek

Ochranka obchodu s potravinami odmítla vpustit do prodejny seniora v čase vyhrazeném pro nákupy důchodců. Nevěřila, že je muži skutečně 65 let. Důchodce se chtěl prokázat občanským průkazem.

„To vedlo k vyhrocené situaci a fyzickému napadení zákazníka ze strany zaměstnance. Druhá zaměstnankyně seniorovi vytrhla silou z ruky mobilní telefon. Poté se do konfliktu zapojil ještě i další zaměstnanec prodejny, který také zákazníka fyzicky napadl,“ uvedla policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Zraněný zákazník musel být ošetřen v jilemnické nemocnici. „Na základě kamerových záznamů, výslechů svědků a vyšetřování na místě nyní zahájil policejní komisař trestní stíhání tří osob. A to devětadvacetileté ženy, která se zmocnila mobilního telefonu, ze spáchání zločinu loupeže, dále sedmadvacetiletého muže pro ublížení na zdraví a výtržnictví a také sedmatřicetiletého muže pro výtržnictví,“ dodala policistka.

Mladé ženě hrozí odnětí svobody na dobu od dvou do deseti let, sedmadvacetiletému muži hrozí až tříleté vězení a sedmatřicetiletého muže soud může poslat za mříže až na dva roky.

Reklama

Doporučované