Hlavní obsah

Od Arsenalu k posilám „S”. Stanciu bude mentalitou podobný spíš Özilovi než Sánchezovi, padne v glosáři

Proč v Arsenalu Sánchezův přestup v létě odložili? Jak výhodná je Sánchezova výměna za Mchitarjana? Odpoví glosář Luďka Mádla.

 

Reklama

Fotbalová Slavia nakupovala hráče do obrany, kouč Trpišovský mění herní styl týmu odtud.

Článek

Fanoušci londýnského Arsenalu se opět musí smířit s tím, že největší týmová hvězda, tentokrát Alexis Sánchez, z klubu odchází - do Manchesteru United.

„Chce častěji sbírat trofeje a svou roli jistě hraje i týdenní plat, kdy místo 140 000 liber bude  na novém působišti pobírat 410 000, což je pro něj jistě příjemná číselná přesmyčka,” analyzují situaci v tradičním glosáři Luděk Mádl a Jiří Hošek, reportéři Seznam TV.

„Arsenal si stojí vysoko, ale není na úplné špici, na samém vrcholu potravního řetězce. A zejména oba manchesterské kluby jsou schopny nabídnout hráčům víc,” doplňují experti.

V létě měl Alexis Sánchez našlápnuto do Manchesteru City, půl roku nato skončil v Manchesteru United. Na podzim neskrýval frustraci z toho, že se přestup odložil. „Ale na hřiště si to nenosil. Tam vždy předváděl absolutně profesionální výkony. Při pokusech otevřít soupeřovy sevřené defenzivy bude Arsenalu hodně scházet,” míní Hošek.

A přechází volně do světa českého fotbalu. „Kdyby měla chystaná posila Letenských, tedy Rumun Nicolae Stanciu, přístup podobný Sánchezovi, mohli by se kluboví příznivci dočkat velkých věcí,” dodává.

Podle Mádla má Stanciu se svou balkánskou mentalitou přeci jen o něco blíže k Mesutu Özilovi. Další z hráčů Arsenalu je znám tím, že se  v některých zápasech nepředře, ale těží z kouzla svého prvního dotyku s míčem a i díky tomu generuje velké množství gólových přihrávek.

Proč v Arsenalu Sánchezův přestup v létě odložili? Jak výhodná je Sánchezova výměna za Mchitarjana? Proč Manchester United registruje výrazně vyšší tržby než Arsenal, přestože nejdražší vstupenky na světě platí právě návštěvníci Emirates, tedy sídla Arsenalu? V čem je skrytá logika faktu, že trenér Jindřich Trpišovský posílil ligový kádr Slavie výhradně na defenzivních pozicích? Odpovědi na tyto otázky najdete ve videu nad textem.

Reklama

Související témata:

Doporučované