Hlavní obsah

Od března budou pokračovat práce v pražské Koněvově ulici

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Dělníci budou od prvního března pokračovat v rekonstrukci pražské Koněvovy ulice, kterou přerušila zima. Ulice bude pro dopravu úplně uzavřená mezi 26. dubnem a 4. červencem a poté od 30. srpna do 7. listopadu.

Článek

Jinak půjde projet ve směru do centra. Informovala o tom Technická správa komunikací (TSK), která má na starosti pražské silnice.

Rekonstrukce začala koncem loňského června úsekem mezi Rokycanovou a Prokopovou. Od konce srpna do konce října byla ulice uzavřená, což na Žižkově způsobilo dopravní komplikace. Práce za celkovou cenu 118,5 milionu korun provádí firma Strabag.

Po zimní přestávce navážou pracovníci v úseku od Rokycanovy k Ostromečské a dále až na úroveň Černínovy ulice. V první části prací bude ulice průjezdná ve směru do centra, ve směru z centra bude nutné ji objet Prokopovou a Olšanskou a autobusy MHD budou jezdit ulicemi Prokopova, Rokycanova, Jeseniova a Zelenky-Hajského, respektive Jana Želivského.

Po uzavření i části silnice vedoucí do centra bude objížďka v tomto směru vedena ulicemi Jana Želivského, Prokopovou a Olšanskou. Autobusy MHD budou jezdit Černínovou, Roháčovou a Rokycanovou.

Po skončení první úplné uzavírky 5. července bude ulice do 29. srpna opět průjezdná ve směru do centra, od konce srpna do 7. listopadu se znovu uzavře. Do konce prací, který je naplánován na 30. listopadu, pak bude znovu průjezdná do centra.

Po rekonstrukci podle dřívějších informací Prahy 3 vzniknou v ulici dva nové přechody s ostrůvky ve vozovce, a to na křižovatce s Hájkovou ulicí a u nové autobusové zastávky, která vznikne u Lukášovy ulice. Radnici Prahy 3 se nepodařilo prosadit vybudování aleje stromů alespoň v části ulice. V ulici přibude také ochranný pruh pro cyklisty.

Celková rekonstrukce navazuje na opravu Husitské mezi Trocnovskou ulicí a Tachovským náměstím, která začala v březnu roku 2018 a krátce po zahájení způsobila dopravní kolaps v okolních ulicích. Tehdejší vedení Prahy 3 kvůli tomu kritizovalo postup TSK a magistrátu. Bývalá primátorka Adriana Krnáčová (ANO) v souvislosti s dopravními potížemi prohlásila, že Pražané jsou ohledně dopravy „zpovykaní“, za což se posléze omluvila.

Reklama

Související témata:

Doporučované