Hlavní obsah

Odmalička jsem spíš zpěvačka, říká Jitka Boho

Jitka Boho ve studiu pondělních Slavných.Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Mluví se o ní jako o modelce, která vyměnila molo za hudební stage. Jitka Boho se ale cítí odjakživa víc jako zpěvačka. K hudbě měla vztah už jako malá holka.

Článek

„U nás v rodině sice nikdo nezpívá, ale už jako malá jsem měla dětský klavír, kde jsem si skládala první melodie, a maminka se mnou objížděla hudební soutěže,” vysvětluje Jitka Boho.

Jednou ale přišel nápad, že se přihlásí do soutěže miss. Od té doby ji lidé berou spíš jako modelku než zpěvačku. „Říkala jsem si, že se přes tu miss třeba přiblížím víc k hudbě. Teď je to ale vlastně těžké, protože mě každý má zafixovanou jako modelku nebo missku, ale mě tahle práce nikdy nenaplňovala a nepřinášela to, co mi dává hudba,” říká Jitka Boho.

Od 14 let hrála s kapelou, kde se naučila dobře komunikovat s lidmi. „Pak ráda vzpomínám na setkání s Danem McCaffertym ze skupiny Nazareth, se kterým jsem si zazpívala.” V současnosti tvoří hudbu s manželem. V tvorbě se cítí svá, je to něco, za čím si může stát. Kromě psaní písniček se ale Jitka Boho stará i o malou dcerku a věnuje se youtuberství: „Začala jsem už před dvěma lety. A točím videa o životě, o tom, co mě naplňuje nejvíc, což je rodičovství a mateřství, ale zároveň i hudba.“

Reklama

Doporučované