Hlavní obsah

Od opilé matky a babičky utekl v Třebechovicích tříletý chlapec

Foto: ČTK

Hlídka 34letou matku podrobila dechové zkoušce, která ukázala téměř 2,5 promile alkoholu.

Reklama

Opilá matka a babička si ani nevšimly, že jim zmizel tříletý potomek. Hoch sám ušel asi kilometr.

Článek

Na služebnu městské policie v Třebechovicích pod Orebem přivedli strážníci chvíli před sedmou hodinou večerní zhruba tříletého hocha. „Dítě nalezli samotné u rybníčku Bor. Nalezený chlapec byl v pořádku, slušně a čistě oblečen a bez známek zranění. S policisty však, ačkoliv se nebál, nekomunikoval,“ vysvětlila mluvčí Iva Kormošová.

Proto podle ní nebylo možné zjistit jeho totožnost. Policisté začali prověřovat okolní domy, zavolali pracovníky oddělení sociální péče o děti a požádali starostu, aby nález dítěte vyhlásil v místním rozhlase. „Zjistili, že byl viděn již v centru města, a poté dostali tip, že by se mohlo jednat o 3letého místního chlapce. Tip byl správný a policisté matku našli u její matky doma v centru města. Obě ženy byly viditelně v podnapilém stavu a na dotaz hlídky, kde mají dítě, nebyly schopné nic uvést,“ dodala policistka.

Hlídka 34letou matku podrobila dechové zkoušce, která ukázala téměř 2,5 promile alkoholu. „Starší z žen zkoušce ze zdravotních důvodů nebyla podrobena. Matka dítěte policistům uvedla, že zapíjely svého tragicky zemřelého příbuzného a že ona vypila necelou láhev vodky a skleničku piva. Její matka jen dva panáky vodky. Jelikož se ani jedna z nich o dítě nemohla starat, pracovníci sociální péče rozhodli o svěření dítěte, které samo ušlo asi jeden kilometr, jeho tetě,“ vysvětlila Kormošová.

Policisté přestupek zadokumentovali a předají ho ke správnímu orgánu k dořešení.

Reklama

Doporučované