Hlavní obsah

Apple překvapil způsobem, jak představil nový iPad. Jako by na něm ani nezáleželo

Odbývá Apple své produkty? Nakousnuté jablíčko zahalila rouška tajemství.Video: Jan Marek, Apple, Youtube.com

 

Reklama

Americká firma v pondělí představila dva nové tablety – iPad Air a iPad mini. Představení se nicméně netypicky konalo bez jakéhokoliv už tradičního slavnostního uvedení na trh. Oba přístroje jsou navíc bez jakýchkoliv číselných označení nebo dovětků. Apple je pouze přidal na své internetové stránky.

Článek

Krok hardwarové a softwarové společnosti navíc přišel přesně týden před tiskovou konferencí, od které se právě očekávalo, že přijde s novými produkty pro nadcházející měsíce.

Nyní se tak vůbec neví, co bude 25. března v 18 hodin středoevropského času v přednáškovém sálu Steve Jobs Theater v Cupertinu v Kalifornii k vidění. Na oficiální pozvánce stojí pouze „It’s show time.“

Je možné, že Apple přijde jen s představením televizních služeb, novou verzí sluchátek a bezdrátovou nabíječkou.

Co víme alespoň o nových iPadech?

Design zůstává podobný jako u předchůdců. Hlavní je především změna ve výkonu. Pracovní tempo obou udává čipset Apple A12 Bionic, který na plné obrátky běží i u nejnovějších iPhonů z loňského roku. Momentálně by tak neměla existovat aplikace, na kterou by ani jeden z nových iPadů výkonnostně nestačil.

Obě novinky jsou vybaveny Retina displejem a oba podporují speciální elektronické pero Apple Pencil. Menší iPad mini má 7,9palcovou a jeho větší kolega iPad Air pak 10,5palcovou obrazovku, čímž se dost podobá staršímu iPadu Pro s totožnou velikostí uhlopříčky.

Fotoaparáty u obou modelů zůstaly stejné jako u předchůdců.

Cena iPad Air spolu s Apple Pencil začíná na 499 dolarech (11 324 Kč) za model s wifi a na 629 dolarech za model s wifi a telefonem, zatímco iPad mini se prodává od 399, respektive 529 dolarů. Skladem v Česku by přístroje měly být v průběhu dubna.

Reklama

Doporučované