Hlavní obsah

„Odcházím. Únavy je víc než uspokojení.“ Stropnický otevřeně o předstírání v politice, tlačení zabrzděných vagonů i nesouladu v ANO

Martin Stropnický mluví i o tom, jak snášel kritické poznámky Karly Šlechtové poté, co jej vystřídala na Ministerstvu obrany.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Po pěti letech končí s politikou jedna z nejpopulárnějších tváří hnutí ANO, Martin Stropnický. Muž, kterého Andrej Babiš svého času navrhoval jako kandidáta na prezidenta, míří do diplomacie.

Článek

„Všichni mi můžou právem říct: Tak jsi to, chlapče, neměl dělat. Toho uspokojení bylo méně než únavy. Všichni předstírají, že jsou usměvaví chlapíci, ale je to strašný tlak na rodinu a na vás.“

Překvapivě otevřenými slovy popisuje bývalý herec a umělecký šéf Divadla na Vinohradech, jak se na něm podepsalo pět let ve vrcholné politice v barvách hnutí ANO.

Z větší části je strávil jako ministr obrany, z menší pak jako ministr zahraničí v Babišově vládě, která nedostala důvěru Poslanecké sněmovny. V té další, kterou se pokouší šéf ANO dát dohromady nyní s účastí ČSSD a podporou komunistů, už Martin Stropnický nebude.

Co konkrétně ale v jeho případě rozhodlo? Jakou roli u něj hrála stále reálná představa vládnutí s podporou komunistů a Okamurovy SPD? Má i on podobné motivy jako dosluhující ministr spravedlnosti Robert Pelikán, který řekl, že se neshoduje v názorech se třemi čtvrtinami členů ANO?

I na tyto otázky odpovídá dosavadní místopředseda hnutí ANO Martin Stropnický ve Výzvě, jejíž záznam najdete ve videu umístěném nahoře.

Pořad Výzva sledujte každý všední den od 11:30 a 21:00 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované