Hlavní obsah

Nové stopy ve vyděračské kauze Forejt

Zvláštní vyšetřování: Sex na Hradě III. (režie: Vít Klusák, Filip Remunda)

 

Reklama

„Zametli jsme s Forejtem, tak si dejte pozor: I na vás leccos víme." Nový díl Zvláštního vyšetřování, investigativního seriálu Seznamu, přináší nová svědectví v případu bývalého Zemanova protokoláře Jindřicha Forejta.

Článek

Policie odložila případ, v němž hrály roli sex, drogy a kompromitující video. Důvod odložení? Bývalý šéf hradního protokolu Jindřich Forejt prý neuvedl pravdivé údaje ohledně toho, kdy přesně a jakou formou měl být vydírán.

Ty, kteří se přitom v jedné z předchozích epizod Zvláštního vyšetřování sami přiznali, že nahrávku na Forejta nahráli a pak ji dali do oběhu, policie ani nepředvolala na výslech.

Celý případ připomíná víc než cokoliv jiného vysokou hru, do níž jsou zapleteni lidé z nejvyšších politických míst – sami jsou možná oběti vyděračů. Zájem na objasnění Forejtova skandálu je tak velmi nízký.

Nový díl Zvláštního vyšetřování vychází z indicií, které v případu vedly od vyděračů směrem k ministru vnitra a místopředsedovi ČSSD Milanu Chovancovi, a přináší nové informace ze zákulisí policejního vyšetřování.

Svědek: Někdy to děláte proto, že máte strach to neudělat

Jeden z nových svědků obeznámených s fungováním „VIP vyděračů“ popisuje, jak systém funguje, kdo je do něj zapojený a proč je velmi nepravděpodobné, že mu policie přijde na kloub.

Ve zkratce jde o to, že vyděrači natočí či nafotí vlivnou osobu v intimní situaci (za pomoci prostitutů či prostitutek) a následně ji dostanou do vydíratelné pozice. Ani jedna strana – ani vyděrač, ani vydíraný – v tu chvíli nemají zájem případ odkrýt.

„Na některých věcech jsem se taky podílel,“ říká svědek, jehož identitu reportéři znají. Říká, že vše je organizováno lidmi s kontakty na tajné služby. „Někdy za to nemusíte dostat zaplaceno. Někdy to uděláte proto, že prostě máte strach to neudělat. Protože můžete na pár měsíců skončit třeba ve vazbě. Bez udání důvodu. To se stalo i mně.“

Na nový díl Zvláštního vyšetřování se umístěném nahoře v tomto textu.

Reklama

Doporučované