Hlavní obsah

Odpůrci vakcín zaútočili na sídlo BBC, spletli si ale budovu

Foto: Profimedia.cz

Snímek z dnešního protestu před komplexem budov Television Centre v západním Londýně.

Reklama

Britská veřejnoprávní televize BBC čelí kvůli zpravodajství týkajícímu se koronaviru a očkování v zemi vyššímu případu verbálních i fyzických útoků. Jeden z nich proběhl v britské metropoli i v pondělí.

Článek

Místo útoku na hlavní budovu britské BBC britští odpůrci očkování dnes zaútočili na natáčecí studia, která BBC obývala téměř před deseti lety.

„Nevím, čeho protestující chtěli dosáhnout, ale jediné, na co by narazili, jsem já, Nadia a Penny z Loose Women (britská ženská talkshow), jak se bavíme o menopauze,“ uvedla jedna z moderátorek pořadu Charlene Whiteová, která poděkovala ochrance, že vpádu narušitelů do odpoledního vysílání zabránila.

Protestující se namísto sídla zpravodajství BBC dostali do komplexu budov Television Centre v západním Londýně, které BBC obývala od šedesátých let 20. století do roku 2013. Nyní se v něm nacházejí tři televizní studia, provozovaná BBC Studioworks, kde se kromě pořadu pro ženy vysílá i ranní show Good Morning Britain a This Morning, informuje server The Guardian.

Celou událost odpůrci vakcín, kteří protestují proti vakcinaci dětí, streamovali přes sociální sítě. Lidé na záběrech označují BBC za „virus“, provolávají, aby se „styděla“, a skandují další kritická hesla vůči zpravodajství veřejnoprávní televize v době pandemie covidu-19.

Útoky psychické i fyzické na britskou veřejnoprávní televizi kvůli koronavirovému zpravodajství přibývají. Potvrdila to tamní ředitelka zpravodajství Fran Unsworthová, která uvedla, že je nutné zaměstnance trénovat na možné konfliktní situace při střetu s nespokojenými občany.

BBC aktuálně sídlí v centru Londýna v ulici Portland Place, osm kilometrů od svého předešlého sídla. Londýnská policie uvedla, že nikoho z dnešního incidentu neobvinila.

Reklama

Doporučované