Hlavní obsah

Odražení ode dna? Bitcoin vystřelil, nahoru ho ženou nejen Muskovy tweety

Bitcoin je velmi volatilní. Ještě minulý týden se prodával pod 30 tisíci dolary za minci, teď atakuje hranici 40 tisíc.

Reklama

Kurz bitcoinu se každou chvílí mění. Zatímco minulý týden se potopil pod hranici 30 tisíc dolarů, teď už atakuje 40 tisíc. Tentokrát za vzpruhu nemůže jen Elon Musk, ale i Twitter a Amazon.

Článek

Cena nejznámější kryptoměny bitcoin výrazně vzrostla a poprvé od poloviny června překročila hranici 39 000 dolarů (zhruba 850 000 Kč). K růstu podle odborníků přispěla řada faktorů, včetně příznivých komentářů šéfa výrobce elektromobilů Tesla Elona Muska a šéfa internetové společnosti Twitter Jacka Dorseyho, píše server CNBC.

Podle údajů serveru CoinDesk cena bitcoinu v noci na dnešek vystoupila až na 39 544,29 dolaru, tedy na nejvyšší úroveň od 16. června. Krátce před 8:00 SELČ se bitcoin prodával za zhruba 38 537 dolarů. Jeho cena si tak za posledních 24 hodin připisovala téměř 12 procent.

Začátkem minulého týdne bitcoin sestoupil pod hranici 30 000 dolarů, později však zamířil vzhůru. Musk uvedl, že Tesla s největší pravděpodobností znovu začne přijímat platby v bitcoinech. Dorsey pak prohlásil, že bitcoin bude významnou součástí budoucnosti Twitteru.

Londýnský list City A.M. navíc v neděli s odvoláním na nejmenovaný zdroj informoval, že internetový obchod Amazon plánuje do konce roku začít přijímat bitcoinové platby.

Reklama

Doporučované